Ugrás a tartalomra

Magyar érdekeltségű gasztrocsatorna indul Skandináviában

Nordic Food Channel logoÚj gasztro csatorna indul ősszel (kábel hálózaton) Finnországban, Svédországban, Dániában és Norvégiában. A Nordic Food Channel magyar szakemberek és befektetők részvételével alakult meg. A Helsinki központú vállalat stabil üzleti hátterét finn és magyar szakmai befektetők adják.

A vállalatcsoport magyarországi vezérigazgatója Popovics András elmondta "Hosszú hónapok előkészítése, egyeztetése után, nagyszerű érzés volt látni, hogy az országok közti együttműködés egy nagy egésszé kezd összeállni. Mind a befektetők, mind a szakmai stáb örömmel kezdett el dolgozni, mindenki érzi és tudja, hogy ez egy remek lehetőség és egy szép munka."

A Nordic Food Channel filozófiája, hogy csak és kizárólag olyan műsorok kerülhetnek képernyőre, amikben egészséges és minden mesterséges anyagot nélkülöző ételek készülnek el.

"Együtt főzni fontos. Egy Michelin csillagos szakács is főzhet a családnak otthon. A célunk, hogy megmutassuk a nézőknek, hogyan készítsenek helyi és szezonális ételeket, hogyan lehet az étel egészségesebb, ízletesebb és ez által az életük boldogabb. A Nordic Food Channel-en minden műsor a közösségre és a családra épít." - mondta el Sami Garam, a csatorna kreatív igazgatója.

A csatorna műsorstruktúrája a stúdióban készült programok mellett, figyelembe véve a Skandináv életstílust, nagy arányban tartalmaz olyan műsorokat, melyek a természetben, szabadban készültek.

"Ezekben a hetekben állt fel a helsinkii iroda, a Nordic Food Channel csapata egyre nagyobb, de ami ennél is fontosabb egyre jobb. Igazán szerencsésnek érezzük magunkat, hogy remek emberekkel dolgozhatunk együtt, akik mind elkötelezettek a céljaink iránt és a legjobbak a szakmában" - mondta el Milkovics Pál a csatorna skandináviai vezetője.

A Nordic Food Channel szeptemberben kezdi meg működését a nagyközönség előtt, a tartalom fejlesztését követően a nyár a műsorok készítésével telik. A saját gyártású műsorok mellett a csatorna 30%-ban külső tartalmat vásárol, más gyártó cégektől.

A Nordic Food Channel versenytárs nélkül kezdi meg működését Skandináviában. "Azt hiszem a legjobbkor és a legjobb helyen indul a csatornánk. Ebben a régióban igazán fontos az, hogy mit eszünk. Egyre többen figyelnek oda arra, hogy helyi alapanyagból egészséges ételek készüljenek. Bátran mondhatjuk, hogy egy újabb gasztroforradalmat élünk, és mi ott vagyunk, sőt részesei vagyunk" - mondja Sami Garam, kreatív igazgató.

A csatorna tervei között szerepel a terjeszkedés: "A céljaink világosak. Hisszük, hogy amit tervezünk nem csak ebben a régióban érdekes. Az itt felépített bázisunk lehetővé teszi, hogy a csatorna más piacokon is rentábilisan megjelenjen, akár itt Közép-Európában. Saját, helyi tartalommal, pl. Romániában, Magyarországon, de a régió többi országában is." - mondta el Popovics András vezérigazgató, közölte az OTS.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott