Ugrás a tartalomra

Magyar és szlovák helyi tévék alakítottak hálózatot

Négy magyarországi és öt szlovákiai település helyi televízióiból álló hálózatot alakított a Pons Danubii Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (EGTC). A szervezet médiaközpontja legalább napi egy anyagot készít az érintett településekről, és azt a társuláshoz tartozó televíziókban közzéteszik - mondta el a szervezet igazgatója szerdán a hálózat tatai bemutatkozásán.

Bara Zoltán tájékoztatása szerint a kezdeményezéshez Magyarországon Kisbér, Komárom, Oroszlány és Tata csatlakozott, a szlovákiai részvevők: Érsekújvár, Gúta, Ógyalla, Révkomárom és Szőgyén. A médiaközpontot Révkomáromban alakították ki.

A Pons Danubii EGTC honlapján egy internetes televíziót is létrehoznak, ebben mindennap megjelenik egy-egy határokon átnyúló tartalmú híradás, amelyet a hálózathoz tartozó televíziók ajánlanak fel egymásnak szabad terjesztésre.

A műsorokat jórészt magyar nyelven készítik, és szlovák felirattal látják el. A projekt költségvetése 80 millió forint, ennek 85 százalékát az Európai Unió biztosítja, tíz százalék az állami hozzájárulás, öt százalék az önerő.

A határokon átnyúló televíziós hálózat a pályázati támogatással legalább két évig működik, de a felek várhatóan a határidő lejárta után is finanszírozzák a fenntartást - tette hozzá az EGTC igazgatója.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott