Ugrás a tartalomra

Magyarországon is elindult az HBO GO

HBO GO logoLengyelország, Szerbia, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia és Románia után Magyarországra is megérkezett az HBO GO. A szolgáltatás június 6-tól elsőként a TARR Kft. előfizetői számára vált elérhetővé.

Az HBO GO az országban először a TARR Kft. szolgáltatási területén – Tolna, Somogy, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Zala és Veszprém megyében – került bevezetésre. Az új szolgáltatás használata a TARR Kft. azon előfizetői számára lehetséges, akik kábeltelevízió-, HBO MaxPak-előfizetéssel és szélessávú internet-hozzáféréssel is rendelkeznek az említett szolgáltatónál.

A TARR Kft. meglévő TV+HBO MaxPak+internet-előfizetéssel rendelkező ügyfelei külön havi- vagy előfizetési díj nélkül használhatják az HBO GO-t, illetve augusztus 31-ig azok az előfizetők is díjmentesen kipróbálhatják a szolgáltatást, akik csak internet-előfizetéssel rendelkeznek a szolgáltatónál.

Az HBO GO bárhol elérhető, ahol a szélessávú internet-hozzáférést a TARR Kft. biztosítja. Terveink szerint azonban hamarosan lehetséges lesz a szolgáltatás hordozása a TARR Kft. rendszerén kívül is, tehát bárhol az országban, bármilyen internetkapcsolaton keresztül, bármilyen eszközön használható lesz majd az HBO GO.

Fülöp Tamás, a magyar HBO country managere így nyilatkozik az HBO GO hazai bevezetésével kapcsolatban:
„A hazai szolgáltatók közül elsőként a TARR-ral egyeztünk meg az HBO GO szolgáltatás indításáról, de természetesen több szolgáltatóval is folytatunk tárgyalásokat. Nagy lehetőséget látok az HBO GO-ban, a különböző médiakutatások alapján ugyanis azt látjuk, hogy kettéválik a PC-t használók és a televíziót nézők rétege. Különösen igaz ez a 14-30 éves korcsoportra. Az új szolgáltatásnak köszönhetően az eddigi hét szolgáltatásunk (HBO, HBO2, HBO Comedy, Cinemax, Cinemax2, HBO HD, HBO On Demand) mellett egy olyan nyolcadikat vezetünk be a piacra, amellyel egy új platformon és egy teljesen új célcsoportot megcélozva tudjuk eljuttatni műsorunkat. Ez pedig elősegíti azon célunk elérését, hogy minél szélesebb előfizetői bázishoz jutassuk el műsorunkat.
További terveink között szerepel az HBO GO műsorkínálatának folyamatos bővítése, illetve hogy bizonyos tartalmak már a lineáris csatorna premierje előtt elérhetők legyenek a szolgáltatás előfizetői számára. További célunk, hogy a legnagyobb SVOD-tartalommal rendelkező csatornává váljunk. A későbbiekben pedig az HBO GO szolgáltatást az online platform mellett mobileszközökön (iOS és Android készülékeken) és ún. Smart tévéken (bizonyos internetes tartalmak elérése alkalmas televíziókészülék) is elérhetővé kívánjuk tenni.”


Az HBO GO-ról

Az HBO GO online filmtárként működik, amely nemcsak a legnagyobb hollywoodi sikerfilmeket kínálja, de éppúgy megtalálhatók benne az amerikai saját gyártású sorozatok és a magyar HBO legjobb saját gyártású produkciói is, amelyek bizonyos esetekben már az HBO-premier előtt elérhetők lesznek az előfizetők számára.

Az HBO GO streaming szolgáltatást nyújt. Az adaptív streaming technológiának köszönhetően az HBO GO igazodik az előfizető szélessávú internetkapcsolatának sávszélességéhez. Ez azt jelenti, hogy az HBO GO automatikusan megváltoztatja a bitsebességet, és hozzáigazítja a maximálisan elérhető sávszélességhez. Ez pedig zavartalan és megszakítás nélküli otthoni mozizást tesz lehetővé – sávszélességtől függetlenül.

A legjobb filmek és a legkedveltebb sorozatok a hét minden napján, a nap 24 órájában elérhetők, vagyis az előfizetők annyiszor nézhetik meg a kínálatban szereplő mintegy 120-130 órányi filmet, sorozatot, dokumentumfilmet és koncertfilmet, ahányszor csak szeretnék. Ráadásul hetente új műsorokkal (kb. 30 órányi új anyaggal) frissítjük az HBO GO aktuális kínálatát, így az előfizetők mindig találnak valami újat a filmtárban. Ezenkívül a jövőben bizonyos saját gyártású filmjeinket és sorozatainkat folyamatosan, időkorlátozás nélkül elérhetővé tesszük majd az HBO GO-n.

Júniusban például olyan mozisikerekkel találkozhatnak az HBO GO felhasználói, mint a Robert Downey Jr. főszereplésével készült Sherlock Holmes vagy Robert Pattinson filmje, az Emlékezz rám. Az HBO saját gyártású filmjei közül több különleges darab is megtalálható a havi filmtárban: a Golden Globe- és Emmy-díjas Temple Grandin, illetve Al Pacino Golden Globe- és Emmy-díjas filmje, a Dr. Halál. Ráadásul az HBO-s premier előtt csaknem egy hónappal, már május 30-tól megtalálható lesz az HBO GO filmtárában a Borgiák című történelmi sorozat első két epizódja, illetve a következő három epizód is már hetekkel a júliusi HBO-s premier előtt bekerül a júniusi HBO GO-filmtárba. Ezenkívül számos egyéb nagy sikerű sorozatot is elérhetnek a szolgáltatás felhasználói, például a Boardwalk Empire - Gengszterkorzó teljes első évadját és az HBO legújabb sorozatának, a Trónok harcának az első szezonját. Továbbá a Drót második, illetve a Nancy ül a fűben hatodik évadjának valamennyi epizódja is megtalálható a júniusi kínálatban.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott