Ugrás a tartalomra

Már csak egy hét van hátra a digitális átállásig

Digitális Átállás logoEgy hét múlva, 2013. július 31-én 12.30-kor az ország középső területén 14 megyében megszűnik a hagyományos analóg földi műsorszórás. Aki még mindig csak az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait fogja, és képernyőjén folyamatosan látja a digitális átállás logóját, illetve egy visszaszámlálót, az biztos lehet benne, hogy július 31-e után nem fog tudni televíziózni, ha nem áll át a digitális adások vételére.

Az első lekapcsolási ütemben érintett háztartások közül 55 ezren igényelték az NMHH segítségét az átálláshoz. A hatóság a támogatásra jogosult háztartások 95 százalékában már beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést. Az első ütem területén élők a támogatást az átállás után még egy hónapig kérhetik, és a jogosult kérelmezők háztartásaiban az NMHH az analóg lekapcsolás után is folytatja a beszereléseket.

Aki nem jogosult a támogatásra vagy nem igényli a segítséget és érintett az átállásban, annak érdemes minél előbb átállnia a digitális vételre. Nem kell várni július 31-ig, hiszen a digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország egész területén.

A digitális átállás érintettjei azok, akik jelenleg kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják. Ők július 31. után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot, és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziókhoz set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék.

Ezekkel az eszközökkel az eddigi három helyett hét csatornát foghatnak továbbra is előfizetési díj nélkül. A készülékek elérhetőek az műszaki üzletekben, illetve a legnagyobb áruházak műszaki osztályain. A vételi eszközökön keressék „Az eszköz alkalmas a magyarországi földfelszíni szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére.”feliratot.
Amennyiben valaki a hét ingyenes csatornánál többet szeretne látni, akkor választhat az elérhető előfizetős szolgáltatások közül.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott