Ugrás a tartalomra

Már csak egy hét van hátra a végleges digitális átállásig

Digitális Átállás logoEgy hét múlva, 2013. október 31-én 12.30-kor megszűnik a hagyományos analóg földi műsorszórás. Aki még mindig csak az M1, a TV2 és az RTL Klub adásait fogja, és képernyőjén folyamatosan látja a digitális átállás logóját, illetve egy visszaszámlálót, az biztos lehet benne, hogy október 31-e után nem fog tudni televíziózni, ha nem áll át a digitális adások vételére.

A második lekapcsolási ütemben érintett háztartások közül összesen 90 ezren igényelték az NMHH segítségét az átálláshoz. A hatóság a támogatásra jogosult háztartások 95 százalékában már beszerelte a szükséges digitális vételi eszközöket vagy biztosította a kedvezményes előfizetéses csomaghoz való hozzáférést. Az átállásban érintettek a támogatást az átállás után még egy hónapig, november 30-ig, kérhetik, és a jogosult kérelmezők háztartásaiban az NMHH az analóg lekapcsolás után is folytatja a beszereléseket.

Aki nem jogosult a támogatásra vagy nem igényli a segítséget és érintett az átállásban, annak érdemes minél előbb beszereznie a digitális vételi eszközöket. Nem kell várni október 31-ig, hiszen a digitális földi műsorszórással terjesztett adások már most is elérhetőek az ország egész területén.

A digitális átállás érintettjei azok, akik jelenleg szoba- vagy tetőantennával televízióznak, és kizárólag az M1, az RTL Klub és a TV2 műsorait fogják. Ők október 31-e után csak úgy tudnak ingyenesen televíziózni, ha meglévő készülékükhöz egy set-top-box-ot, és egy antennát kapcsolnak. A modern televíziókhoz set-top-box sem kell, mert azt beépítve tartalmazza a készülék.

Ezekkel az eszközökkel az eddigi három helyett hét csatornát foghatnak továbbra is előfizetési díj nélkül. A készülékek elérhetőek a műszaki üzletekben, illetve a legnagyobb áruházak műszaki osztályain. A vételi eszközökön keressék „Az eszköz alkalmas a magyarországi földfelszíni szabad hozzáférésű digitális televíziós műsorszórás vételére.” feliratot. Amennyiben valaki a hét ingyenes csatornánál többet szeretne látni, akkor választhat az elérhető  előfizetős szolgáltatások közül.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott