Ugrás a tartalomra

Már elérhető a közmédia zsebtévéje

MTVA logoA mobilkommunikáció előretörésének megfelelően október 26-tól újabb közmédiás applikáció érhető el: a Médiaklikk alkalmazással egyszerre lehet a zsebünkben a tévé és a rádió.

A mediaklikk.hu a közmédia egységes, a teljes televíziós és rádiós tartalmi kínálatot lefedő multimédia-portálja, ahol élőben is követhetők a különböző csatornák, de akár a Duna sikersorozatai - Egynyári Kaland, Munkaügyek -, vagy akár az M5 nyelvleckéi is visszanézhetőek. Ennek a portálnak készült el most a mobilapplikációja, amely még kényelmesebbé teszi a tartalmak megtekintését, hiszen az applikációból egyenesen az okostévénkre irányíthatjuk azokat egy közös wifivel.

A közmédia az új applikációtól azt reméli, hogy a Médiaklikk látogatottsága mintegy 30 százalékkal növekszik a következő időkben. A médiafogyasztási szokások alapján ugyanis a hazai televíziós háztartásokban élők 34 százaléka vallja magáról azt, hogy rendszeresen néz televíziós tartalmakat a weben vagy az okoseszközén, s közülük 64 százalék az adott televízió weboldalán vagy alkalmazásában teszi ezt, vagyis a Médiaklikk-app egy valós felhasználói igényre adott fejlesztői válasz.

A Médiaklikk alkalmazással a közmédia a lehető leginkább "akadálymentes" tartalomelérést kívánta elérni, így a fejlesztők elsődlegesen az élő adások, illetve a visszanézhető tartalmak minél könnyebb megtalálására helyezték a hangsúlyt a felhasználói felület megtervezése során. A lényeg, hogy 1-2 kattintással mindenki megtalálja a neki fontos streamet vagy videót.

A Médiaklikk applikációjával az MTVA mobilalkalmazásainak száma 7-re nőtt.

A sportbarátok az M4 Sport dedikált applikációjában találhatják meg az őket érdeklő sporttartalmakat legyen szó fociról vagy éppen kézilabdáról. Akiket specifikusan csak a F-1 hírei érdekelnek, annak szól az MTVA Boxutca, ahol tematikus válogatásban jelennek meg a Formula-1 hírei.

A PetőfiLive applikáció a Petőfi Rádió és a Petőfi TV közös alkalmazása, ahol egyszerre hallgathatjuk a Petőfi rádiót élőben, vagy nézhetjük vissza a Petőfi TV Én vagyok itt c. műsorát. A Híradó alkalmazása a közszolgálati médiacsoport online hírportáljának, a hirado.hu szájtnak az appja.

Az MTVA azonban nem csupán tematikus applikációkat, hanem műsorokhoz kapcsolódó alkalmazásokkal is időről-időre jelentkezik, ilyen a Dal, vagy éppen a Virtuózok alkalmazása is, ahol a felhasználók szavazhatnak kedvenceikre.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott