Ugrás a tartalomra

Médiacentrum alakult Debrecenben

MCD logoA debreceni önkormányzat médiacégeinek átszervezésével médiacentrum alakult a városban: a helyi televízió, az önkormányzati rádió és internetes portál, illetve az írott sajtó és a filmeket készítő médiaműhely együttműködésével a hatékonyságot is szeretnék növelni - közölte a város polgármestere csütörtökön a helyi tévé stúdiójában tartott tájékoztatón.

Papp László polgármester kiemelte: a határon túli terültekre is kiterjedően régióvezetői szerepre törekvő Debrecen az utóbbi években sokat változott. E változás újabb lépése a Médiacentrum Debrecen létrejötte, amely a jövőben meghatározó lesz a regionális hírszolgáltatásban.

Szabó József, a centrum ügyvezetője elmondta: a 280 millió forintos költségvetésből gazdálkodó médiacentrum 70 dolgozót foglalkoztat. Költségvetéséből 60 millió forint az önkormányzati megrendelés, a többit saját bevételként, főként reklámokból teremtik elő.

Vida Gyula főszerkesztő tájékoztatása szerint már megkezdődött az új virtuális stúdió tesztelése, a nézők decembertől láthatják a változásokat. A fejlesztési tervek között szerepel egy új, HD-technológiás közvetítő kocsi beszerzése is.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott