Ugrás a tartalomra
Arena4 logo

Még négy autó- és motorverseny-sorozat közvetítési jogait szerezte meg az Arena4

A technikai sportok szerelmesei eddig sem panaszkodhattak az ARENA4 kínálatára, hiszen a MotoGP (beleértve a Moto2, a Moto3 és a Moto-E versenysorozatokat) és az IndyCar futamai mindig is az elitligához tartoztak. Magyarország legfiatalabb, de legdinamikusabban fejlődő sport-televíziója még négy autó- és motorverseny-sorozat közvetítési jogait szerezte meg a MotoGP és az IndyCar mellé.

 

Február 14-én indul a NASCAR, az USA egyik legnépszerűbb autóverseny-sorozata. Az 1979 óta látható televíziós közvetítések miatt a versenysorozat egyre kedveltebbé vált a szponzorok körében is, így az 1980-as évek végére már jelentős üzletté nőtte ki magát. Népszerűsége azóta is töretlen. Az ARENA4 a NASCAR versenysorozatai közül a legnépszerűbbet, azaz a Cup Series-t fogja közvetíteni hétről hétre a magyar autósport fanatikusok leg-nagyobb örömére. Az idei évadban várhatóan 36 versenyt rendeznek majd, ezek mind láthatóak lesznek az ARENA4 műsorán. A futamok kommentátorai Kun „Maka” Zsolt és Parrag Zsombor lesznek.

 

A nyitóversenyt, a legendás Daytona 500-at február 14-én rendezik a Daytona International Speedway pályán, ahová normális esetben több mint 100 000 néző szokott kilátogatni, de a koronavírus-járvány ezt is felülírta, így nézők csak korlátozott számban vehetnek részt a versenyen. A futam kezdete magyar idő szerint vasárnap este 20:30.

 

Február 27-től ismét látható lesz Magyarországon az ausztrál Supercars Championship, a világ leggyorsabb túraautó-bajnoksága. A versenysorozat különlegessége, hogy három különböző típusú versenyt rendeznek, SuperSprint futamokat (100-200 km közötti távokon), utcai SuperStreet versenyeket (250 km) és kétsofőrös Enduro versenyeket (évente általában hármat, de idén csak egy lesz), amelyeken váltott sofőrök vezetnek egy kocsit – Bathurstben pl. 1000 kilométeren át. Az idényben 12-13 versenyhétvégére kerül sor, 2-3 futammal hétvégenként, melyeket az ARENA4 közvetít majd Kun „Maka” Zsolt tolmácsolásában és Baski Dávid szakkommentár részvételével.

 

Április 24-től salakmotor is látható lesz az ARENA4-en két versenysorozattal (Speedway GP és GP of Nations). A sportág rajongói tavaly nem láthattak futamokat magyar kommentárral, idén ismét fognak, mégpedig 13-at, amelyeket Kerek István fog kommentálni.

 

Szintén április 24-én érkezik a Superbike- és Supersport-vb 12-13 versenyhétvégével. A Superbike World Championship (röviden SBK, World Superbike, WSB, vagy WSBK) egy pályamotorsport széria. A Dorna másik kiemelt sorozata a MotoGP után, a különbség az, hogy a motorok sokkal közelebb állnak a sorozatgyártású modellekhez, mivel azokra épülnek.

 

Az ARENA4 mindemellett a Supersport World Championship futamait is közvetíti, amelyben legnagyobb örömünkre magyar csapatért és versenyzőért szurkolhatunk, ugyanis a Racing Team Hungary színeiben Sebestyén Péter látható majd egy Yamaha YZF R6 nyergében.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott