Ugrás a tartalomra

Megkapta a műsorszolgáltatási engedélyt a Humor+

Humor+ logo2016. október 18-án a román Audiovizuális Tanács (CNA) kiadta az engedélyt az Andy Vajna által birtokolt, Romániában bejegyzett CEE Broadcasting Co. srl.-nek a Humor+ nevű szórakoztató csatorna beindítására.

Az Amos 3-as műholdon helyet kapó csatornára nemzetközi műsorszolgáltatási jogot kértek - az Európai Unióra, valamint Ukrajnára és Szerbiára - kezdetben azonban a célközönség Romániára, Magyarországra, Szlovákiára, Ukrajnára, Szerbiára és Horvátországra korlátozódik. A "klasszikus" sorozatokon - A dadus (The Nanny), Egy rém rendes család (Married with children), Amerikai fater (American Dad) - kívül a licenctulajdonos exkluzív szórakoztató sorozatokat és rajzfilmeket is ígér, saját produkció nélkül.

Daróczi László vezérigazgató a CNA keddi ülésén elmondta, az egész napos csatornát először Magyarországon indítják el. A romániai nézők eredeti hanggal és román felirattal nézhetik a Humor+ műsorait, a csatorna egyes produkciókat pedig különböző nyelveken szinkronizálva ad - például a magyarországi, és horvátországi nézők számára.

A Humor+ romániai indulását október végére tervezik azzal a másik nyolc csatornával együtt, amelyek beindítására a CEE Broadcasting Co. júliusban kapott engedélyt a román médiahatóságtól. A portfólió csatornái Romániában egyelőre a UPC kábelszolgáltató Extra csomagjának előfizetőihez jutnak el. A csatornák közül a gyerekeknek szánt Kiwi TV az ingyenes csomag része lesz a UPC-nél.

A kilenc Romániában bejegyzett csatorna évi hétmillió eurós költségvetésből fog működni, ezek közül a Humor+ műsoraira évi 800 ezer eurót szánnak.

A CEE Broadcasting Co srl. száz százalékban a Magyar Broadcasting Co Kft. tulajdonában van, amelynek pedig az Av Investments Befektetési Kft. a tulajdonosa. Ez utóbbi részvényeinek 90 százalékát Andy Vajna közvetlenül, 10 százalékát pedig a Cinergi Pictures Entertainment Inc nevű cégén keresztül birtokolja.

A CNA egyhagú szavazással döntött a Humor+ műsorszolgáltatási engedélyének kibocsátásáról.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott