Ugrás a tartalomra

Megkezdődtek az M3 tesztjei

M3 logo2013. november 29-én a MinDig TV Extra platformon, december 2-án pedig az Eutelsat 9A műholdon kezdődtek meg az M3 retrocsatorna tesztjei.

Tényleges adás természetesen még nem látható, hiszen az csak december 20-án indul, jelenleg csak tesztábra jelöli a majdani csatorna helyét. Az M3 csatorna önálló teletext szolgáltatást kap, melynek 777. oldalán lesz majd elérhető a műsorok feliratozása. A szerződött műsorszolgáltatóknak a törvény értelmében a teletext szolgáltatást, illetve a magyar mellett az idegen nyelvű hangsávot is továbbítaniuk kell előfizetőik felé.

Jó hír az egyéni műholdas vétellel rendelkezőknek, hogy számukra is elérhető lesz az M3 csatorna, ehhez egy MTVA kódkártyára van szükség (egyszeri 7000 Ft), mely a részlegesen kódolt M1, M2 és Duna TV csatornákat, valamint az idegen nyelvű hangsávokat nyitja, valamint további 4000 Ft befizetését követően 3 évre jogosulttá tesz az M3 csatorna vételére is.

Az anyaországon kívül élők sem maradnak retrocsatorna nélkül, hiszen számukra M3 kódkártya kerül bevezetésre, ez annyiban különbözik a fentiektől, hogy kizárólag az M3 csatorna vételét teszi lehetővé, szintén 3 éves időszakra 11000 Ft összárért, mely az időszak leteltét követően 4000 Ft-ért hosszabbítható újabb 3 évre.

A tervek szerint az M3 műholdas vételét biztosító lehetőség még az ingyenes promóciós időszak lejárta előtt (2014. január 5.) bevezetésre kerül.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott