Ugrás a tartalomra

Megkezdte a kereskedelmi szolgáltatást az Eutelsat W7

Eutelsat logoAz új telekommunikációs műhold, az Eutelsat W7, megkezdte a kereskedelmi szolgáltatást a keleti 36 fokos pozícióban, ahol eddig az Eutelsat W4 és az Eutelsat SESAT üzemelt. Ezzel jelentősen bővült a pozíció kapacitása.

Az Eutelsat W7 január 7-én kezdte meg a szolgáltatást, elsőként a Multichoice DTH platform transzpondere állt üzembe(11,747 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S) a szub-szaharai afrikai nyalábban, ennek vétele térségünkben nem lehetséges.

A jövő héten(január 11-től) elkezdik átkapcsolni az eddig az Eutelsat SESAT műholdról elérhető szolgáltatásokat az Eutelsat W7-re. Miután ez befejeződik, az Eutelsat SESAT műholdat más pozícióba irányítják.

Január 15-én áll üzembe az orosz nyaláb az Eutelsat W7 műholdon, mely jelentősen bővíti az orosz és az ukrán piacnak szánt transzponderkapacitást. Ezen piacokat az új műhold az Eutelsat W4-el közösen szolgálja majd ki.

Az Eutelsat W7 transzponderei 5 nyalábban helyezkednek el, ebből 2-3 vehető térségünkben. Amellett, hogy az új műhold lehetőséget biztosít a Poverkhnost Plus és az NTV Plus DTH platformoknak a csatornabővítésre, grúz közszolgálati és kereskedelmi, valamint egyéb FÁK országok beli adók is helyet kapnak az Eutelsat W7-en.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott