Ugrás a tartalomra

Megszűnik a DoQ

Közel 12 év után megszűnik a DoQ, a DoQmentumfilmek csatornája.

 

A DoQ csatorna 2007. őszén indult, akkor még az IKO Media Group zászlaja alatt, majd többszöri tulajdonosváltást követően a Tematic Media Group-nál talált ismét szakértő gazdára. 2015. áprilisában a csatorna sugárzása HD minőségre váltott, és a magyar hangsáv mellett 3 idegennyelvű is megjelent, ezzel is jelezvén a törekvést a nemzetközi terjesztésre. Ez sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, többek közt a csatorna számára is sok műsort szállító A+E Networks által üzemeltetett H2 csatorna (ez több piacon is a közelmúltban névváltáson esett át, immár History2 néven fut) mellett nem tudott érvényesülni.

 

Az elmúlt napokban a Telekom és a UPC is tájékoztatta előfizetőit, hogy kínálatukból március végével kikerül a DoQ csatorna. Az egybeesést nem találtuk véletlennek, ezért a DTV News megkereste a Tematic Media Group-ot, hogy mi az oka a hirtelen bekövetkező jelentős háztartásszám csökkenésnek.

 

Kérdésünkre Csüllög Sándor, a Tematic Media Group terjesztési igazgatója elmondta: "Sajnálattal kell közölnöm, hogy a jelen piaci helyzet nem kedvez a DoQ csatorna további sugárzásának, így a SC DOQ MEDIA TV SRL, a DoQ csatorna jogtulajdonosa (a csatorna médiaszolgáltatója a DPO Tematikus Csatornák Kft.) azt az üzleti döntést hozta, hogy a csatorna műsorszolgáltatását 2019. március 31-én megszünteti. Kérjük minden kedves néző megértését, és ezúton is köszönjük, hogy az elmúlt közel 12 évben rendszeresen figyelemmel kísérték a csatorna műsorait."

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott