Ugrás a tartalomra

Megtörtént esetet feldolgozó túlélő dokusorozat indul a Max-on is

A Minden idők legrosszabb expedíciója (Expedition From Hell: The Lost Tapes) című dokumentum-minisorozat egy tragikus amazóniai expedíciót mutat be, melyet egy gyanús motivációjú, karizmatikus vezető irányított. A kétórás premier május 27-én, vasárnap 22 órakor érkezik a Discovery csatornára és a Maxra.

 

A sorozat feltárja Mickey Grosman hihetetlen történetét: a korábban egy különleges egységben szolgáló épületbontási szakértő elvitt egy csapat amatőrt egy szinte lehetetlen túrára Dél-Amerikán keresztül. Úgy volt, hogy a résztvevők egy 8000 km-es, a kontinenst átszelő expedíción vesznek részt az amazonasi dzsungel legsűrűbb részein keresztül, amelyet állítólag jótékony célra szerveztek a rákkal kapcsolatos ismeretterjesztést támogatva. Csak egyetlen ember állítja, hogy ezt az útvonalat végigjárta: Mickey Grosman.

 

A Minden idők legrosszabb expedíciója több mint 700 órányi, a túra alatt rögzített felvétel felhasználásával mutatja be, hogy szerencsétlenségek döbbenetes sorozata és a hozzá nem értés hogyan vezetett villámgyorsan oda, hogy az amúgy is nehéz expedíció a túlélésért folytatott szinte folyamatos küzdelemmé változott. Az elátkozott kaland újabb és újabb szerencsétlen fordulatai közt emberrablás, börtönből szökés és egy személy eltűnése is szerepel. A sorozat vadonatúj leleplezésekkel szolgál, amelyek még azokat is megdöbbentik, akik részt vettek Grosmannel a balszerencsés kalandban.

 

„A több száz órányi felvételből készült, lenyűgöző dokumentumsorozat minden epizódja elképesztő akadályokat mutat be, amelyeket le kellett küzdeniük azoknak, akik úgy döntöttek, hogy részt vesznek az expedíción” – mondta Howard Lee, a Discovery Networks elnöke. „Ahogyan egyre mélyebbre ástunk, hogy megértsük azoknak a motivációit, akik részt vettek ebben az elátkozott kalandban, még mi is meglepődtünk a látottakon.”

 

A sorozat dupla epizóddal indul május 27-én este a Discovery csatornáján illetve a megújult Max streaming platformon, ahol ezt követően hetente érkeznek az epizódok.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott