Ugrás a tartalomra

Megújult a MinDig TV Applikáció

Antenna Hungária logoA 100%-os hazai tulajdonban lévő Antenna Hungária a várakozások szerint kiemelkedő nézettséggel bíró nyári sportesemények (Futball Európa-bajnokság, Nyári Olimpiai Játékok) előtt elindította a saját fejlesztésű, hazánk legnagyobb kapacitással bíró tartalomtovábbítási hálózatát (Content Delivery Network - CDN), amellyel az élő műsorokra és videotartalmakra kíváncsi magyar felhasználókat szolgálja ki.

Az új, skálázható és igény szerint tovább bővíthető rendszer – jelenleg 200 Gbps sebességű hálózati kapacitás, akár 100.000 egyedi felhasználó részére nyújtott jó minőségű video streaming – a hazai és külföldi tartalmak elérését számos tartalomvédelmi megoldással támogatja (geoblokkolás, biztonsági URL token, DRM). Lehetőséget nyújt a kiemelt, jogdíj-köteles audio-video tartalmak kezelésére, továbbítására. Ehhez az AH-CDN folyamatos, magas szintű rendelkezésre állást biztosít, elosztott, több adatközpontban telepített infrastruktúrára épül, mellyel a felhasználók stabil kapcsolatokon, nagy sávszélesség és alacsony késleltetés mellett szolgálhatók ki. Az üzembiztonság további növelése céljából két, világpiaci szinten meghatározó felhőszolgáltató CDN partnerrel van az AH-nak együttműködési megállapodása.

A CDN megújítással párhuzamosan az AH a mobileszközökön történő tartalomfogyasztási trendet felismerve, a hazai szolgáltatók közül elsőként indította el az élő és VoD típusú média tartalmak elérését lehetővé tévő, mára már több mint egymillió letöltéssel rendelkező MinDig TV Applikációját. Az alkalmazás ingyenesen letölthető iOS, android, Windows Phone és Windows 8, illetve 10-es operációs rendszert futtató számítógépre, és számos funkciója mellett hét televíziós csatornát kínál előfizetési díj nélkül.

A népszerű App megújítására szintén most került sor: az idei nyár nagy sporteseményeire készülve a Chromecast funkció integrálásával lehetővé vált a közszolgálati és egyes kiemelt tartalmak mobil és TV képernyős fogyasztása, akár full-HD minőségben (1080p). A tartalom-kiszolgáláshoz szükséges teljesítményt szintén az AH CDN platformja garantálja. Továbbá teljesen megújult az alkalmazás design-ja, a folyamatosan frissülő, ingyenesen használható videótár mellett a szolgáltatásba már fizetős tartalmak is integrálásra kerültek.

Az Antenna Hungária célkitűzései közé tartozik a piaci igényekhez folyamatosan igazodó új és innovatív szolgáltatások létrehozása, a meglévő hűséges felhasználói kör megtartása és folyamatos bővítése.

Háttér

Az Antenna Hungária a négy évvel ezelőtti londoni olimpia előtt indította el tartalomtovábbítási hálózatát (CDN), az olimpiai játékok HD-minőségű webes közvetítéséhez a technikai hátteret az AH biztosította. A legnézettebb sportesemény négy éve az augusztus 8-án játszott Magyarország-Izland kézilabda mérkőzés volt, a közvetítést egyszerre több mint 29 000 néző követte a weben, mely másodpercenként 35 Gbps sávszélességet igényelt.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott