Ugrás a tartalomra

MGM volt, AMC lesz

AMC logoAz AMC Networks ma bejelentette, hogy MGM csatornáját újrapozícionálja „AMC” néven. A re-brand az Észak-Amerikán kívüli forgalmazás első lépését jelenti az AMC számára, mely a televíziózás egyik legnépszerűbb és legdíjazottabb márkája.

Az AMC helyi csatornái ez év vége felé kerülnek bevezetésre Európa, Latin-Amerika, Ázsia, Afrika és a Közel-Kelet kulcsfontosságú kábel és műholdas platformjain. A csatornákat AMC VOD, HD és „TV everywhere” szolgáltatások is kísérik majd.

Az AMC Networks „Halt & Catch Fire” és a „The Divide” című saját gyártású sorozatai lesznek az első olyan exkluzív tartalmak, melyek premierjét a csatorna idén műsorára tűzi. Az AMC Studios által gyártott sorozatok premierjein kívül az AMC közismert sikerfilmeket is bemutat a világ legnagyobb filmtáraiból, köztük az MGM, a Paramount és a Sony gyűjteményeiből válogatva.

Amint Ed Carroll, az AMC Networks ügyvezető igazgatója elmondta: „Az elmúlt években az AMC újradefiniálta a drámai történetmesélés fogalmát a fizetős televíziózás világában: saját gyártású sorozatainál moziszerű megközelítést alkalmazott.  Ilyen sikersorozatok a „The Walking Dead”, a „Mad Men”, és a „Breaking Bad”. Szándékunk, hogy az Egyesült Államokban követett stratégiánk alapján, az egész világon bevezessük az AMC márkát, és egy széles terjesztésű csatornát hozzunk létre saját gyártású tartalmaink számára.”

Bruce Tuchman, az AMC Global és a Sundance Channel Global elnöke elmondta: „Óriási az érdeklődés az AMC saját gyártású műsorai iránt külföldön. Produkcióinkat sikerrel párosítjuk a legnevesebb stúdióktól szerzett filmekkel, s mindez kiváló lehetőséget kínál arra, hogy az AMC-t az egyik legvonzóbb szórakoztató csatornává tegyük szerte a világon. Meggyőződésünk, hogy az AMC értékes új eleme lesz szolgáltató partnereink kínálatának, és közösen dolgozhatunk üzletünk további fejlesztésén.”

Az AMC Global és a Sundance Channel Global elnökeként Tuchman felelősségi körébe tartozik a globális hálózatok műsorainak összeállítása, teljes marketing-tevékenysége, valamint az üzleti és stratégiai fejlesztése.

„Az AMC Networks kiváló kreatív és üzleti eredményekkel rendelkezik, és örömünkre szolgál, hogy ezt a magas színvonalú szórakoztatási lehetőséget kínálni fogjuk előfizetőinknek.”  - fűzte hozzá Jeroen Bergman, a Liberty Global műsorösszeállítási igazgatója.

Az AMC Networks a múlt hónapban jelentette be Chellomedia üzletágának (melybe az MGM Channel is tartozott) átnevezését, amely a továbbiakban „AMC Networks International” néven működik. Ennek keretében a budapesti székhelyű Chello Central Europe neve AMC Networks International Central Europe-ra változott.

Az új csatornán még idén bemutatásra kerülő exkluzív sorozatok rövid bemutatása:

A „Halt and Catch Fire” az AMC ünnepelt sorozata, a „Breaking Bad” kreatív producereinek nevéhez fűződik. A sorozat a személyi számítógépek elterjedésének korát ragadja meg, a 80-as évek elejét, amikor egy szokatlan trió – egy látnok, egy mérnök, és egy zseni – személyes és szakmai kockázatokat vállalnak egy olyan számítógép megalkotására irányuló versenyben, mely meg fogja változtatni az általuk ismert világot. A 10 epizódból álló sorozat készítői Chris Cantwell és Chris Rogers, kreatív producerei pedig a showrunner Jonathan Lisco, Mark Johnson a Gran Via Productiontől („Breaking Bad”, „Rectify”) és Melissa Bernstein („Breaking Bad”, „Rectify”).

Az Atlantában forgatott sorozat sztárjai Joe MacMillan szerepében: Lee Pace („Lincoln”, Pushing Daisies”). Gordon Clark szerepében: Scoot McNairy („Argo”). Cameron Howe-t Mackenzie Davis alakítja („Smashed”), Donna Clark-ot  Kerry Bish („Argo”, „Red State”),  John Bosworth-t pedig Toby Huss („Cowboys & Aliens”).  

A „The Divide” egy nyolc epizódból álló sorozat, melynek írója és egyik társalkotója az Oscar® és Emmy® díjakra jelölt Richard LaGravenese, másik társalkotója pedig Tony Goldwyn. A „The Divide” egy gondolatébresztő és feszültséggel teli dráma, mely az erkölcs, ambíció, etika, politika, és a bőrszín személyes árának témakörét vizsgálja napjaink igazságszolgáltatási rendszerében.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott