Ugrás a tartalomra

MinDig TV frekvenciacserék Északkelet-Magyarországon

MinDig TV logoA Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es frekvenciatartomány (UHF 61-69 csatornák) kiürítését. Ennek érdekében az NMHH Északkelet-Magyarországon 14 digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően frekvenciacserék végrehajtását rendelte el. Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 5-14. között hajtja végre, melyek érintik az ingyenes MinDig TV és a fizetős MinDig TV Extra digitális földfelszíni televíziós szolgáltatások vételét is. Az érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket, melyet a digitális adók visszakapcsolása után kell elvégezni.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság az Európai Unió határozatának megfelelően, a „digitális hozadék” sáv felszabadítása céljából folytatja a 790-862 MHz-es (UHF 61-69 csatornák) frekvenciatartomány kiürítését. Ennek érdekében az NMHH Északkelet-Magyarországon 14 digitális földfelszíni televíziós telephelyet illetően 20 esetben frekvenciacserék végrehajtását rendelte el.

Az Antenna Hungária a frekvenciacseréket 2013. november 5-14. között hajtja végre, a munkálatok a régióban Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyéket érintik.

Az Antenna Hungária tervei szerint a digitális adók áthangolására a táblázatban megjelölt napokon kerül sor, a munkák miatt néhány órán keresztül szünetel a digitális sugárzás, tehát a MinDig TV és MinDig TV Extra televízió- és rádiócsatornák nem lesznek elérhetők (a táblázat illetve az érintett területeket bemutató térkép a cikkünk alján található, "Kapcsolódó híranyag" linken tekinthető meg).

A felsorolt telephelyen kívül november 5-én a következő hét adónál is néhány órán keresztül szünetel a MinDig TV és MinDig TV Extra csatornák sugárzása: Domaháza, Felsőgagy, Gömörszőlős, Hernádpetri, Kissikátor Parasznya és Szilvásvárad.

A frekvenciacserékkel érintett körzetekben a változást követően újra kell hangolni a digitális földfelszíni vevőeszközöket (DVB-T MPEG-4 dekóder vagy integrált televíziókészülék), melyet a digitális adók visszakapcsolása (16 vagy 18 óra) után kell elvégezni. A készülékek többségénél manuálisan kell elindítani az újrahangolást, amennyiben a néző azt tapasztalja, hogy egyes csatornák nem jelennek meg a csatornalistában.

A frekvenciacserék nem érintik a digitális adók lefedettségi területét, tehát nem szükséges a vevőantenna pozíciójának, irányának megváltoztatása.

A frekvenciacsere okozta kellemetlenségért minden érintett televíziónéző szíves elnézését kérjük, és köszönjük megértésüket. A változásokkal kapcsolatban további információ a MinDig TV honlapon és ingyenes telefonszámán: 06-80-90-99-00, valamint a MinDig TV Extra honlapon és call center számán: 1211 kapható.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott