Ugrás a tartalomra

MinDig TV-n és műholdról is elérhető a Dankó Rádió

Dankó Rádió logoA Dankó Rádió 2013. október 15-től elérhetővé válik a MinDig TV országos földfelszíni hálózatán és műholdról is, így olyan vételi helyeken is fogható lesz, ahol erre eddig nem volt műszaki lehetőség, vagy csak gyenge minőségben volt elérhető.

Az MTVA javaslatára a Médiatanács engedélyezte a Dankó Rádió vételkörzetének kibővítését új terjesztési platformok használatával. Október 15-től elérhetővé válik a MinDig TV országos földfelszíni hálózatán, így olyan vételi helyeken is fogható lesz, ahol erre eddig nem volt műszaki lehetőség, vagy csak gyenge minőségben volt elérhető. A vételhez a DVB-T MPEG-4 tuneres tévékészülékekkel vagy földfelszíni digitális vételre alkalmas dekóderrel rendelkező háztartásoknak nincs szüksége külön eszközre, a csatorna automatikusan vagy egy csatornalista frissítést követően megjelenik. Természetesen a rádióadás ebben az esetben a tévékészüléken vagy a házimozi erősítőn keresztül hallgatható.

Szintén október 15-től műholdról is elérhető a Dankó Rádió adása, egész Európa területén. A vételhez az Eutelsat 9A műholdra irányított parabola és műholdvevő szükséges. Azoknál a nézőknél, akik műholdról, előfizetési díj nélkül nézik az M1, M2, Duna vagy Duna World adását, illetve hallgatják a közszolgálati rádióadókat, ezentúl a Dankó Rádió is fogható lesz. A behangolás hasonlóan történik a földfelszíni vételnél leírtakhoz.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott