Ugrás a tartalomra

Moziaréna: még teljesebb tévézési élmény a T-Home-tól

T-Home logo Már nemcsak a tévé képernyőjén keresztül lehet megtekinteni a T-Home Interaktív TV Videotékájában található tartalmakat: a Moziaréna filmkölcsönző szolgáltatással több száz film a számítógép képernyőjén, a szolgáltatás igénybevételére alkalmas okostelefonokon és táblagépeken is elérhetővé válik.

Az innováció terén élen járó T-Home bejelentette, hogy a mai napon elindítja vadonatúj Moziaréna szolgáltatását, amely segítségével a T-Home Interaktív TV előfizetők a szolgáltatás Videotékájából immár számítógépen keresztül is kölcsönözhetnek.

„A Magyar Telekom piacvezető szolgáltatóként ügyfelei mind tökéletesebb kiszolgálására törekszik: ennek jegyében folyamatosan bővítjük integrált szolgáltatás-kínálatunkat. A legújabb, képernyők közötti átjárhatóságot biztosító fejlesztésünknek köszönhetően mostantól kedvenc Videotéka filmjeinket laptopunkon, tabletünkön, vagy akár okostelefonunkon is megtekinthetjük” – mondta Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója.

Elsőként a T-Home Interaktív TV (IPTV vagy Interaktív Sat TV) előfizetéssel rendelkező ügyfelek számára elérhető a szolgáltatás.A Moziaréna portálon (moziarena.hu) történő díjmentes regisztrációt követően máris szabadon válogathatunk a legjobb mozifilmek között. Ha valamelyik film elnyerte tetszésünket, a számítógép Moziaréna felületén azonnal ki lehet kölcsönözni. A kölcsönzés díja utólag, a T-Home Interaktív TV szolgáltatásra vonatkozó havi, rendszeres számlában kerül kiszámlázásra. A Moziaréna szolgáltatás hamarosan nemcsak a Telekom, hanem bármely szolgáltató ügyfelei számára is elérhetővé válik.

A moziarena.hu oldalon lehetőség nyílik filmelőzetesek lejátszására, ingyenes és fizetős tartalmak kölcsönzésére. Akikölcsönzött tartalmak nemcsak számítógépről a böngészőben, hanem arra alkalmas hordozható mobileszközökön is megtekinthetők, lejátszhatók a Moziaréna okostelefon-alkalmazás segítségével.

A filmválasztást megkönnyítendő a teljes kínálat a Moziaréna okostelefon applikációból is áttekinthető: a felhasználók kereshetnek a filmek adataiban, megnézhetik a filmelőzeteseket és kedvencnek jelölhetik. A mobilalkalmazásokban csak a Moziaréna portálon keresztül kölcsönzött tartalmak lejátszása lehetséges. A szolgáltatás az internetkapcsolat típusától (wifi vagy mobil) függetlenül is működik. (Az alkalmazásban történő filmlejátszás legalább 0,6 Mbit/sec sávszélességű szélessávú internetkapcsolatot igényel, a Moziaréna alkalmazáshoz pedig minimum Android 3.0 vagy iOS 4.3 operációs rendszer szükséges. Moziaréna alkalmazás letöltése és használata adatforgalmat generál. Egy 90 perces film körülbelül 2 Gigabyte letöltési adatforgalommal jár. A mobilinterneten keresztüli használat csak belföldi mobilinternet-előfizetéssel, kizárólag belföldön valósulhat meg.)

Mint ismert, a tévénézők az Interaktív TV Videotéka használatával a hagyományos, lineáris műsorfolyamtól elszakadva választhatnak mozifilmeket, amelyek a kereskedelmi csatornákhoz képest akár fél évvel, és az ismert filmcsatornákhoz képest is legalább 2-3 hónappal korábban válnak elérhetővé az előfizetők számára – szinkronizáltan, kimagasló kép- és hangminőségben, jogtiszta módon. A szolgáltatásban jelenleg több mint 40 filmgyártó és -forgalmazó cég több száz filmje tekinthető meg.

A T-Home a hazai piacon elsőként (2006. novemberben) bevezetett IPTV szolgáltatását követően Magyarországon szintén először (2011. decemberben) indította el az új interaktív szolgáltatásokkal kibővített műholdas tévészolgáltatást. A T-Home nemrég az egész országban elérhetővé tette Interaktív TV-szolgáltatását.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott