Ugrás a tartalomra
OTT-ONE logo

Négy országban streamel a Sony-nak az OTT-One

Együttműködésre lépett a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett OTT-One és a Columbia Pictures Corporation Limited. A megállapodás értelmében Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, a Lengyel Köztársaságban és Romániában is a magyar informatikai vállalat lesz a technológiai kiszolgálója a Sony Corporation leányvállalata induló „Sony Networks” nevű online videómegtekintő alkalmazásának.

 

Újabb vállalatot szolgál ki videostreaming megoldásával az OTT-One Nyrt. tőzsdei cég. A Sony Corporation filmgyártással és -forgalmazással foglalkozó angliai leányvállalata, a Columbia Pictures Corporation Limited lépett most együttműködésre a magyar IT-vállalattal, annak közreműködő partnerén keresztül. A megállapodás értelmében első körben 2019. augusztus 31-ig az OTT-One lesz a technológiai kiszolgálója az induló „Sony Networks” alkalmazásnak a közép-európai régió négy országában: Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, a Lengyel Köztársaságban és Romániában is.

 

„Az on demand, online videótartalom-közvetítésben óriási szerepe van a szoftveres megoldásoknak, mind a hardveres erőforrások hatékony kihasználása, mind a szolgáltatás folyamatosságának biztosítása szempontjából. A mostani szerződéskötés is visszaigazolja, hogy az OTT-One Nyrt. streaming-technológiai szakértelme nemcsak Magyarországon, hanem a nemzetközi piacon is versenyképesnek számít” – mondta a bejelentés kapcsán Májer Bálint, a társaság vezérigazgatója és igazgatóságának elnöke.

 

Az OTT-One Nyrt. egy hónapja kötött hosszú távú stratégiai megállapodást a TV2 Csoporttal a Spíler Extra alkalmazás fejlesztéséről és üzemeltetéséről; a felülettel elsősorban élő sporttartalmakat kívánnak mobileszközökön is elérhetővé tenni. A vállalat továbbá immár három éve biztosítja a Telenor MyTV szolgáltatás technológiai hátterét, nemzetközi összevetésben is kimagasló minőségben kiszolgálva a telekommunikációs céget, valamint annak felhasználóit.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott