Ugrás a tartalomra

Nem hírtévé, hanem turisztikai csatorna készül Bárdossal

Egy Magyarország értékeit, utazási célpontjait bemutató, „patrióta szellemű” turisztikai televíziót készítenek – mondta Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány kuratóriumi elnöke az MTI-nek, s egyben határozottan cáfolta a Magyar Nemzet keddi számának azon információját, mely szerint az alapítvány egy baloldali hírtelevíziót indítana.

Ahogy arról beszámoltunk, a Magyar Nemzet keddi száma azt írta: mintegy négymilliárd forintos tőkével egy olyan új televíziót hozna létre az előző kormány delegáltjaiból álló Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány, amely hivatalosan a hazai turizmust népszerűsítené, de „egyes elképzelések szerint” egy baloldali hírtelevízió alapját képezné. A televíziót működtető társaság igazgatósági elnöke Bárdos András újságíró, a tv2 korábbi műsorvezetője, a felügyelőbizottság elnöke pedig Kárpáti Miklós ügyvéd lenne – tette hozzá a lap.

A személyét érintő értesülést Bárdos András kedden cáfolta. Az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: „egy magyar Travel Channel előkészületeiről tudok csak. Ha hírtelevízió indulna – bármilyen hírtelevízió –, nem vennék részt benne”.

Karácsony Mihály az MTI-nek kifejtette: jelenleg kétmillió embernek kell bemutatni, hogy hol lehet elkölteni az üdülési csekket. Mint mondta, a televízióval népszerűsíteni szeretnék a belföldi szolgáltatókat, a fesztiválokat, fürdőhelyeket és a kulturális kincseket.

Az előkészületekről szólva részletezte: Bárdos András részvételével elkészült a műsorterv. Erre készített nyolcéves üzleti tervet egy pénzügyi tanácsadó cég. A szakmai, műszaki hátteret és a műsorterjesztést érintő tárgyalások most zajlanak, a csatorna a tervek szerint októberben indul. A kérdésre, hogy hol lesz elérhető a csatorna, Karácsony Mihály annyit mondott: a legnagyobb műsorterjesztők műsorkínálatában benne lesz.

A Magyar Nemzet információi szerint az új televíziós csatorna születését segítendő Hazai Turizmus Zrt. néven új cég létrehozását tervezi az üdülési alapítvány, amely filmkészítéssel, tévéműsorok gyártásával és sugárzásával foglalkozna.

A lap birtokába került – és az üdülési alapítvány előző kormánydelegáltjaiból álló kuratóriuma által megvitatott – határozati javaslat szerint a céget 595 millió forint jegyzett tőkével és 3,3 milliárdos tőketartalékkal hívná életre az alapítvány tulajdonában lévő két cég: a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. és a Hunguest Vagyonkezelő Zrt. Az ügyről beszámoló Magyar Nemzet Karácsony Mihályt, az üdülési alapítvány kuratóriumának elnökét Kiss Péter korábbi kancelláriaminiszter „bizalmi embereként” említette.

Az elnök az MTI-nek elmondta: a Magyar Nemzet tévesen abból indult ki, hogy ha Bárdos lenne az új társaság igazgatója, akkor csakis hírtelevízió lehetne a tervben. De ők „ilyet nem akarnak létrehozni” – fogalmazott Karácsony Mihály, aki egyébként a Magyar Nemzet keddi cikkében is megszólalt, s ott is cáfolta, hogy tervük megvalósításával egy baloldali hírtelevízió alapjait raknák le.

Kárpáti Miklós az MTI megkeresésére elmondta: nem tud semmiféle hírtelevízió előkészületeiről. Őt csupán egy „turisztikai tematikájú” televízióadó előkészítésével kapcsolatban keresték meg – jegyezte meg.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott