Ugrás a tartalomra

NeoFM a MinDig TV kínálatában

MinDig TV logo Az Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. között létrejött hosszú távú megállapodás alapján 2010. augusztus 1-jétől a NeoFM rádiócsatorna programjával bővül a MinDig TV országos digitális földfelszíni szolgáltatás szabadon fogható kínálata.

Az Antenna Hungária Csoport és az FM1 Zrt. hosszú távú szerződést kötött a Neo FM rádiócsatorna digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) platformon történő terjesztésére. Ennek értelmében a NeoFM digitális sztereo minőségű rádióprogramja 2010. augusztus 1-jén 0:00 órától lesz elérhető az országos lefedettségű – 88%-os lakossági lefedettség jelenleg, 95%-os 2010 decemberétől – MinDig TV digitális földfelszíni szolgáltatás szabadon fogható kínálatában, az „A” jelű multiplexen. A rádiócsatorna által igénybe vett kapacitás 70 kbit/s.

"Az Est Media Group számára fontos kihívás, hogy a portfoliójában lévő médiaeszközök vonatkozásában ne csak a tartalmi, de a folyamatos technológiai innováció is állandóan napirenden legyen. Éppen ezért különösen örülök annak, hogy a NeoFM „digitális jelenlétének” megteremtésével sikerült egy nem csak a rádiónk, de talán a teljes magyarországi rádiózás számára is előremutató megállapodást kötnünk az Antenna Hungariával. Az egyre több MinDig TV felhasználónak jó NeoFM hallgatást kívánunk" - mondta Kádár Tamás, az Est Media Group ügyvezető igazgatója.

"Üdvözöljük az FM1 Zrt. előrelátó döntését, amelynek értelmében a rádiós piac egyik legmeghatározóbb szereplőjeként aktívan részt vesz a magyarországi digitális átállás folyamatában. Jelentős áttörésnek értékelem, hogy az egyik legnépszerűbb rádiócsatorna, a NeoFM hosszú távú szerződés keretében elsőként csatlakozott a digitális földfelszíni platformhoz, ezáltal a NeoFM jelenlegi rádiós lefedettségi területén kívül is előfizetési díj nélküli, népszerű tartalmat kínál a MinDig TV szolgáltatást használók részére. Ez a lépés útmutatóul szolgálhat a többi meghatározó rádióműsor-szolgáltatónak, így például a Magyar Rádiónak, mely a mai napig nem kötötte meg a digitális földfelszíni sugárzásra vonatkozó műsorterjesztési szerződéseket az Antenna Hungária Csoporttal. Bízom benne, hogy az FM1 Zrt. lépése példaértékű lesz, és további rádiócsatornákkal bővülhet a MinDig TV szabadon fogható kínálata az elkövetkezendő hónapokban, ezáltal még többet kínálva a magyar állampolgároknak, függetlenül az anyagi helyzetüktől és lakóhelyük elhelyezkedésétől" – emelte ki Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott