Ugrás a tartalomra

November elejétől lesz időszakosan kódolt az M2 és a Duna műholdas terjesztése

Duna TV logoAz M1 csatornán június közepén bevezetetthez hasonlóan részleges kódolásra vált az M2 és a Duna műholdas terjesztése is.

A tervek szerint november elején vált részleges kódolásra az M2 és a Duna csatornák műholdas terjesztése az Eutelsat 9A műholdon. Csak azokat a műsorszámokat fogják kódoltan sugározni, melyeknek a jogai kizárólag Magyarországra szólnak, a többi műsorszám elérhető lesz minden, az Eutelsat 9A műhold által lefedett területen.

Az M2 és a Duna esetében nincs tervben a külföldi tartalmak általános kódolása (mint az M1-en), hanem csak néhány külföldi sportműsor miatt szükséges az időszakos kódolás bevezetése, ezen időszakokban a vétel az MTVA kódkártyával biztosítható.

Azoknak, akik egyéni műholdas vétellel érik el a közmédia M2 és Duna csatornáit, és nem rendelkeznek MTVA kódkártyával, érdemesebb a csatornák virtuális változatát letárolni vevőkészülékeiken, SD és HD felbontás esetén egyaránt, ezek neve (Europa) végződésű. Ezeken a kódolt időszakban a fekete képernyő helyett az egyértelműbb tájékoztató felirat lesz olvasható: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható”.

A közmédia negyedik csatornája, a Duna World, természetesen továbbra is folyamatosan kódolatlan marad. A kódolás nem érinti azokat, akik a DVB-T platformon (MinDig TV), vagy valamely fizetős tévészolgáltatás keretében érik el a közmédia csatornáit.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott