Ugrás a tartalomra
SportTV logo

Nyáron öt magyar válogatottnak is szurkolhatunk a Sport TV-n

Nem akármilyen kézilabdás dömping lesz nyáron a Sport TV képernyőjén, hiszen három világbajnokság és két Európa-bajnokság is képernyőre kerül nagyjából két hónapon belül. Öt magyar válogatottnak szurkolhatunk, és körülbelül 150 meccs lesz a Sport1-en és a Sport2-n.

 

A Sport TV-t üzemeltető AMC Networks International – Central and Northern Europe (AMCNI CNE) a közelmúltban hosszú évekre meghosszabbította a klubkézilabda csúcsának számító Bajnokok Ligája és az EHF további nemzetközi kupameccseinek közvetítési jogairól szóló megállapodását. Klubkézilabdában ezeknél nincs fontosabb közvetítési jog. A korábbi nagy sikerek és persze remek televíziós nézettség jegyében fontos világversenyekről is megállapodás született, amelyek 2024 nyarán kerülnek majd képernyőre. Ezek között van négy korosztályos torna és a dinamikusan fejlődő strandkézilabda sportág felnőtt világbajnoksága is. Mind az öt tornán érintett a magyar válogatott, és összesen körülbelül 150 mérkőzés élő közvetítése van a csomagban.

 

„Utánpótlástornákat közvetíteni hálás dolog, mert pontosan tudjuk, hogy a jövő világsztárjait látjuk ilyenkor. Nem egy olyan játékos van, aki pár éve még az U18-as vagy U20-as Eb-n vagy vb-n szerepelt, most pedig már meghatározó alakja valamely BL-csapatnak. Amellett, hogy egy-egy utánpótlásközvetítésnek kiváló nézettsége van, a kézilabdasport és elsősorban a magyar kézilabdasport iránti elkötelezettségünket is bizonyítja, hogy élőben közvetítjük ezeket a tornákat. Ami pedig a strandkézilabdát illeti, a sportág nyári, látványos és izgalmas szakága kiváló program a tévénézőknek is, ráadásul a magyar válogatottól is sikeres szereplést remélünk” – fogalmazott a nyári kézilabdaközvetítésekkel kapcsolatban Máté Pál, a Sport TV főszerkesztője.

 

A közvetítéssorozat június 18-án a Kínában, a Pingtan-szigeten megrendezésre kerülő strandkézilabda-világbajnoksággal indul, ahol férfi csapatunk vesz részt. A Gulyás István vezette, Európa-bajnoki címvédő csapat az első kalapba került a sorsoláskor, és az előző vb ezüstérmesével, Dániával, illetve Ománnal és Ausztráliával került egy négyesbe. A csoport első három helyezettje jut majd tovább a középdöntőbe, a hivatalos magyar célkitűzés az elődöntő elérése.  Már másnap, június 19-én kezdődik Észak-Macedóniában az U20-as női világbajnokság. Két évvel ezelőtt Magyarország ezüstérmes lett Norvégia mögött au U20-as vb-n. A mostani generáció legutóbb a 2023-as Eb-n szerepelt, amit hibátlan teljesítménnyel meg is nyert. A pazar eredménysornak köszönhetően nem meglepő, hogy a szakvezetés éremszerzésben bízik. A csoportban sorrendben Argentína, Mexikó és Dél-Korea lesz az ellenfél.

 

Az U20-as férfi Európa-bajnokság július 10-én kezdődik Szlovéniában. A válogatottat Sótonyi László irányítja. A sorsolást az első kalapból várta az együttes, amely végül Norvégiával, Csehországgal és Romániával került egy négyesbe. A csoportelső biztosan továbbjut, illetve a második helyezettnek is meg lesz erre az esélye. Gulyás Istvánnak nem csak Kínában lesz feladata a strandkézilabdázókkal, hiszen augusztus 7-től az U18-as férfi Európa-bajnokságra utazik a magyar válogatottal Montenegróba, hogy a csoportkörben Svédország, Svájc és Izrael ellen irányítsa a magyarokat. Az előző korosztály 2022-ben ezen az Eb-n negyedik lett. Végül, de nem utolsósorban augusztus 18-tól rendezik az U18-as női világbajnokságot. Bohus Bea csapata Kínában egy csoportban lesz Norvégiával, Argentínával és Kazahsztánnal. Két éve Magyarország harmadik lett az ifjúsági vb-n.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott