Ugrás a tartalomra

Nyártól eredeti nyelven is elérhetők lesznek a közmédia csatornáinak egyes műsorai

MTVA logoMegjelent az eredeti nyelvű hangsáv a közmédia csatornáin, a hivatalos műsorterjesztési platformokon (MinDig TV és Eutelsat 9A műhold), bár jelenleg még csak magyarul szólnak, a tényleges eredeti nyelvű tartalom a nyár folyamán válik elérhetővé.

A tegnapi napon a MinDig TV közszolgálati multiplexében (HE-AAC tömörítéssel), ma pedig az SD műholdas multiplexen (MPEG-1 Layer II tömörítéssel) is megjelent az eredeti nyelvű hangsáv a közmédia csatornáin, a HD műholdas multiplexen (Dolby Digital AC3 (2.0/5.1) tömörítéssel) már egy éve elérhető.

Az eredeti nyelvű hang digitális platformokon való továbbítása a műsorszolgáltatók számára kötelező, SD és HD platformokon egyaránt, így nyárra, a tényleges sugárzás megkezdésére vélhetően minden szolgáltató biztosítja majd ezt előfizetőinek.

Az Eutelsat 9A műholdról való sugárzás esetében az eredeti nyelvű hangsáv mind a négy tévécsatorna esetén (M1, M2, Duna, Duna World) kódolt, vételéhez MTVA kódkártya szükséges, míg a MinDig TV platform esetében a jel kódolatlan.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott