Ugrás a tartalomra
NMHH logo

Ősz elején születhet meg a a digitális földfelszíni televíziós hálózatok üzemeltetésére kiírt pályázat eredménye

Az 5G célokra is használható 700 MHz-es csomag csak jövő szeptembertől szabadul fel, mert azon addig a digitális földfelszíni (DVB-T) televíziós hálózatok működnek, amelyeknek jövőre lejáró jogosultságát idén pályáztatják.

 

Feltétel, hogy a jelenleg 12 ingyenes televíziós csatornát és négy közszolgálati rádiót változatlanul érjék el a felhasználók két hálózaton, ugyanakkor a jelenleg 47 adó műsorát továbbító három fizetős multiplexet a jobb adásminőséget biztosító második generációs, DVB-T2 technológiára állítják át.

 

Abszolút nem kizárt, sőt elvárt, hogy a DVB-T hálózatot most működtető Antenna Hungária mellett más pályázó is versenybe szálljon a lehetőségért, az indulás előtt pedig elegendő idő áll rendelkezésre akár egy új műsorszóró hálózat kiépítésére is.

 

Az új pályázót már nem kötelezik, hogy szerződjön az országos kereskedelmi televíziós csatornák szolgáltatóival, ennek helyébe a felek megállapodása lép; az április végi beadási határidőt követően nyár végén, ősz elején születhet meg a 12 éves jogosultságot odaítélő pályázat eredménye.

 

A lakosság 98 százalékának elérése mellett a jelentkezőknek legalább 500 millió forintos egyszeri díjat és éves árbevételük legalább három százalékénak megfizetését kell vállalniuk a frekvenciadíjon felül.

Kiegészítő információ(k)

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott