Ugrás a tartalomra

Ötéves lett a DIGI Sport

DIGI Sport logo2014. július 23-án ötéves lett a DIGI Sport. A prémium sportcsatorna 2009-ben ezen a napon kezdte meg a hazai sugárzását az Újpest–Steaua București Európa Liga mérkőzéssel. Az eltelt idő alatt a DIGI Sport egy fiatal csatornából immár két, prémium sportcsatornával rendelkező közismert médiaszolgáltatóvá vált, ami olyan exkluzív mérkőzéseket tűz képernyőre, mint az UEFA Bajnokok Ligája, az Európa Liga, a Barclays Premier League vagy éppen a TIM Serie A és a Ligue 1, ha csak a futballt említjük.

5 évvel ezelőtt, 2009. július 23-án indult el a DIGI Sport. A fiatal csatorna mögött azóta presztízsértékű, exkluzív közvetítési jogok, kiváló szakmai csapat és a hazai piacon egyedülálló magazin műsorok állnak.

Ez alatt az öt év alatt számtalan élményt, emlékezetes közvetítést, győzelmet és kudarcot is átélhettek a DIGI Sporttal a rajongók, és a születésnap kiváló apropó arra, hogy ezekről leltár készüljön.

Eszerint az elmúlt időszakban összesen a következők kerültek a DIGI Sport 1 és 2 képernyőjére:

  • 3463 labdarúgó mérkőzés, köztük 890 Premier League, 359 Európa Liga és 441 Bajnokok Ligája meccs,
  • 250 kézilabda Bajnokok Ligája mérkőzés, köztük 155 férfi és 95 női összecsapás,
  • 610 kosárlabda mérkőzés,
  • 1314 saját gyártású műsor epizód
  • és a Sport24 1400 napja


A nagy leltár elkészült, azonban nincs megállás, a jövőben még több és még izgalmasabb sporttartalom kerül a DIGI Sportra.
„A célunk továbbra is az, hogy magyar érdekeltségű, a hazai közönséget megszólító és a sportszerető nézőket a képernyőnk elé ültető közvetítések kerüljenek minél nagyobb számban a műsorba. Emellett újra és újra szeretnék kellemes meglepetéseket okozni és természetesen még több sportrajongót elérni, és a DIGI Sport kínálatával meghódítani” – mondta dr. Faragó András, a DIGI Sport főszerkesztője.

A tartalom pedig már most igazi prémiumszolgáltatás, a két sportcsatornán valóban mindenki megtalálhatja a kedvére valót. A DIGI Sport olyan kiemelt sportesemények közvetítési jogával rendelkezik, mint az  UEFA Bajnokok Ligája, az Európa Liga, a Barclays Premier League vagy éppen a TIM Serie A és a Ligue 1. A sort folytathatjuk a Wimbledon teniszbajnoksággal, az ATP 1000-es tenisztornákkal és a férfi kosárlabda Euroliga valamint a vízilabda OB1 mérkőzéseivel, továbbá a MotoGP-, Indycar- vagy NASCAR-futamokkal. A hazai kézilabda sikereket szintén a DIGI Sporttal követhetik a nézők, ahol a Velux EHF Férfi illetve az EHF Női Kézilabda Bajnokok Ligájában szurkolhatunk az MKB-MVM Veszprém, a PICK Szeged, az FTC-Rail Cargo Hungária és a sorozatban két BL trófeát is haza hozó Győri Audi ETO KC csapatáért.

A 2009-ben indult DIGI Sport 2011-ben a DIGI Sport 2 indulásával már két prémium csatornán közvetítő szolgáltatóvá lépett elő, és 2013 végére már 150 kábelszolgáltatónál, 1,3 millió háztartásban volt jelen.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott