Ugrás a tartalomra

Pénteken ismét tárgyalnak a vébé-közvetítésről

MTV logoAz MTV-t felügyelő kuratórium elnöksége pénteki ülésére ismét napirendre tűzte az idei labdarúgó-világbajnokság közvetítésének esetleges értékesítését, annak ellenére, hogy a múlt héten nem szavazták meg az erre vonatkozó javaslatot.

Az MTV ügyvezető alelnöke csütörtökön azt mondta, hogy a menedzsment már nem készített új előterjesztést az ügyben.

Medveczky Balázs ügyvezető alelnök úgy fogalmazott, pénteken legfeljebb arról tudják tájékoztatni a kuratóriumot, hogy múlt szerdai döntésük következtében az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségével (EBU) újabb tárgyalásokat kezdtek, amelyek pozitívan alakulnak, de írásos visszajelzést várhatóan csak a jövő hét elején kapnak. Hozzátette, hogy erről tájékoztatni fogják a kuratóriumot.

Az alelnök arra a kérdésre, hogy a menedzsment korábbi szándéka ellenére miért nem akarja eladni a jogokat, azt mondta, múlt szerdán a kuratóriumi üléssel párhuzamosan az EBU képviselői Magyarországon tárgyaltak a kormánypárt és az ellenzék képviselőivel. Véleménye szerint ezek nyomán "érezhetően" megenyhült a szervezet korábbi álláspontja.

Medveczky Balázs azt is elárulta, hogy a kuratóriumi döntés után előbb telefonon beszélt az EBU vezetőivel, majd levélben fordult hozzájuk, hogy adjanak fizetési haladékot az MTV számára, és hagyják meg a közvetítési jogot a köztelevíziónál. Kitért arra is, hogy Rudi Zoltán, az EBU Executive Board tagjaként szerdán részt vett a szervezet genfi ülésén, ahol úgy informálták, hogy az EBU szándékai szerint az MTV-nél maradhatnak a közvetítési jogok.

Az ügyvezető alelnök közlése szerint, ha hivatalosan is további fizetési haladékot kapnak, akkor a csatorna képes lesz a világbajnokság közvetítésére.

Annak kapcsán, hogy a kuratórium pénteken újra napirendre tűzte az értékesítést, megjegyezte, a testület múlt heti határozata alapján legfeljebb arról lehetne dönteni, hogy a menedzsment kiírhat-e egy újabb árverést.

Czeglédi László, a kuratórium MSZP által delegált elnöke az MTI-nek csak annyit árult el, hogy azért veszik újra napirendre a labdarúgó-világbajnokság közvetítésének értékesítését, mert a múlt heti döntés óta új információk jutottak tudomásukra, és azokat szeretnék megtárgyalni. Az információ mibenlétét a döntés után osztják meg a nyilvánossággal - tette hozzá.

Kijelentette, azért alakult ki a jelenlegi helyzet, mert a kormány tízmilliárd forintot elvont az MTV-től.

Arra a felvetésre, hogy az MTV vezetése kedvező jelzéseket kapott az EBU-tól, Balogh László azt mondta, ha a menedzsment egy erről szóló írást tud eléjük terjeszteni, az a kuratórium számára is egyfajta garanciát jelentene, de az ő felelősségük továbbra is az, hogy Magyarországon, magyar nyelven, minél több ember láthassa a közvetítéseket.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott