Ugrás a tartalomra

Rábai Balázs már gyermekként is híradót nézett

RTL II logoRábai Balázs az október 1-jén induló RTL II Híradójának műsorvezetője. Arca és hangja egyaránt ismerős lehet, hiszen évek óta a hírműfajban tevékenykedik. Olyan dolgokat árult el magáról, melyek által egy kicsit jobban megismerhetjük a sármos műsorvezetőt, akiről nem túlzás azt állítani, hogy a hírek szerelmese.

„Arra emlékszem, hogy már gyerekkoromban folyamatosan olvastam az újságot, néztem a híradókat. Mindenre kíváncsi voltam. És egyszer csak azt vettem észre, hogy 15 voltam, 18 voltam, és ahhoz igazítottam a beosztásomat, hogy a fél 8-as Híradót megnézzem a tévében, vagy a rádióban meghallgassam a Krónikát este hatkor. Mindenről tudni akartam. Ez ma is így van. Bulvárt is olvasok, módjával persze, de elsősorban a valódi hírek érdekelnek.”

Hamar megfogalmazódott benne, hogy nem csupán puszta néző és olvasó akar lenni, hanem szeretne ott lenni, ahol a hírek megszületnek.

„Az volt a szerencsém, és talán azon kevesek közé tartozom ezt mondhatom, aki még vidéken kezdett városi tévénél, azzal, hogy egy stábot kísért. Tényleg hetekig csak mentem, figyeltem a híradó tudósításait, hogy készülnek, hogyan vágják meg, hogy mondják fel a hangot, egyszerűen csak érdeklődőként figyeltem, és aztán ott is ragadtam. De ez nekem nagyon fontos volt, azt hiszem, hogy nem azonnal kamera elé szerettem volna ülni, ez nekem egyébként se mániám.”

Balázsnak van egy 17 éves nagyfia, Ábel, aki a kamaszok mindennapjait éli, de őt a tévézés nem érdekli.

"Ha együtt megyünk az utcán, akkor a mai napig azt mondják sokan, hogy: "Nem is tudtam, hogy ilyen fiatal testvéred van!" - Ez egy jó dolog!”

A híradós műsorvezetőnek eddig alig volt olyan időszak az életében, amikor ne dolgozott volna egyszerre több helyen, ráadásul több városban. De vajon hogyan vezeti le a stresszt és mi kapcsolja ki igazán?

„A testnevelő tanárom nem gondolta volna annak idején, hogy én nagy futó leszek, mert hogy annak idején engem egyáltalán nem érdekelt a sport. Viszont most már 15 éve a Margitszigeten róvom a köröket.”

Rábai Balázs az RTL II Híradó műsorvezetője inkább közvetíti a híreket, mint generálja őket, és ehhez a továbbiakban is ragaszkodni fog.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott