Ugrás a tartalomra

Régóta fennálló hiányt pótol az M5

M5 logoMiklósa Erika operaénekes, az M5 csatorna egyik arca szerint régóta fennálló hiányt pótol az M5, Csányi Sándor színész, a Thália színház igazgatója, az M5 csatorna másik arca pedig úgy véli, a csatorna segítségével olyan emberek is közelebb kerülhetnek a művészethez, akik egyébként nem tudnak elmenni színházba vagy koncertre.

A közszolgálati csatorna két arca a nullahategy.hu internetes oldalnak adott interjút. Miklósa Erika az interjúban úgy vélekedett, hogy régóta óriási igény volt egy kulturális csatornára, ezért "óriási dolog", hogy elindította az M5-öt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA). A művész egyben megtisztelőnek tartja, hogy ő képviselheti a csatornát "a művészetet kedvelő tévénézők felé".

Miklósa Erika a Virtuózok című műsorról azt mondta, hiánypótló volt, és az elejétől kezdve tudta, hogy sikeres lesz.

"Egy-egy értékes műsor visszaadja az emberek hitét, hogy érdemes olyat létrehozni, amely maradandó, amely jellemzi a magyar kultúrát és amelyből kiderül, hogy egy ilyen kis ország ilyen értéket létre tud hozni" - fogalmazott az operaénekes.

Csányi Sándor úgy nyilatkozott, a csatorna segítségével olyan emberek is közelebb kerülhetnek a színházhoz, a komolyzenéhez vagy a képzőművészethez, akiknek egyébként nincs lehetőségük elmenni egy előadásra vagy maguktól sosem mennének el egy koncertre vagy egy kiállításra.

A színész az interjúban arról beszélt, hogy a kultúra, a színház célja a szórakoztatás. A jó színházban a néző sohasem unatkozik, a jó színházban nevetni is lehet, és nem mellesleg a szórakozás mellett néha nagyon komoly dolgokat is tanulhat az ember - mondta.

Hozzátette, a koncertközvetítéseket nézve "olyan, mintha este világhírű zenészek lépnének fel a nappalinkban".

A szeptember közepén indult M5-nek, az MTVA új televíziós csatornájának a célja a kultúra népszerűsítése, az élethosszig tartó tanulás segítése, valamint az ismeretterjesztés. A csatorna programjában színházi-, koncert- és táncprodukciók közvetítései, tanulást segítő oktató műsorok, tudományos összeállítások, kulturális magazinok és eredeti nyelven, magyar felirattal sugárzott filmek és sorozatok is szerepelnek.

 

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott