Ugrás a tartalomra

Rendkívüli elnökségi ülést hívott össze a Magyar Kábelkommunikációs Szövetség

MKSZ logoA Magyar Kábelkommunikációs Szövetség rendkívüli elnökségi ülést hívott össze az RTL Klub és a TV2 által érvényesíteni kívánt műsordíjról szóló bejelentés után kialakult helyzet értékelésére, mivel álláspontja szerint súlyosan sértik a fogyasztói érdekeket, diszkriminatívak és törvénysértők a meghirdetett szerződéses feltételek.

A TV2 Média Csoport és a Magyar RTL 2016 május 31-én tették közzé 2016. július 1-jei hatályba lépéssel új általános szerződési feltételeiket (ÁSZF), amelyek már a TV2 és az RTL Klub műsorai után érvényesíteni kívánt műsordíjat is tartalmazzák.

Ennek kapcsán a hazai műsorterjesztő vállalkozások érdekképviseletében eljáró szervezetként felhívják a figyelmet arra, hogy a hatályos jogszabályok szerint a műsordíjnak és a műsorok terjesztésére vonatkozó szerződési feltételeknek mindenekelőtt ésszerűeknek és tisztességesnek kell lenniük. A két csatornára megállapítani tervezett, egyenként 290+ÁFA, illetve 294+ÁFA összegű, vagyis alapszolgáltatásra előfizetőnként számított akár 740 forintos havi költség emelkedés súlyosan sértené a fogyasztói érdekeket, diszkriminatívak még akkor is, ha a csatornák késznek mutatkoznak azokat különféle kedvezményekkel csökkenteni. Meggyőződésük, hogy a hazai tévénézőkre nem telepíthető olyan nagyságrendű teher, amilyet a TV2 és az M-RTL most közzétett díjmértékeivel be kíván vezetni.

Tagjaik magyarországi műsorterjesztőként amellett kötelezték el magukat, hogy előfizetőiknek  megfizethető áron a lehető legértékesebb programcsomagokat kínálják. Előfizetőik szempontjait, a fogyasztói érdekeket a két nagy országos kereskedelmi csatornával folytatott tárgyalásaik során is következetesen képviselni fogják.

Felkérik a TV2 Média Csoportot és a Magyar RTL-t, hogy vizsgálják felül most megjelentetett általános szerződési feltételeiket, hogy azok valóban megfeleljenek a jogszabályokban előírt követelményeknek.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott