Ugrás a tartalomra

Retrocsatornát indít decemberben a közmédia

M3 logoRetrocsatornát indít december 15-től a közmédia - közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) sajtóirodája vasárnap.

A közlemény szerint az M3 nevű, archív tartalmakra épülő, közszolgálati csatorna a közmédia archívumaiban található felvételeket sugározza majd.

Az eddigi gyakorlattól eltérően nem a múlt anyagainak „leporolása” volt a cél, hanem hogy újra lendületbe hozzák azokat a műsorokat, amelyek egyszer már bizonyítottak. A klasszikus alkotások visszaidézése mellet, annak a generációnak is örömteli szórakozást nyújtanak a csatorna szerkesztői, akik csak hallottak a 60-as, 70-es, 80-as, vagy 90-es évek meghatározó műsorairól, filmjeiről. Mert bizony a 90-es évek is már a múltból tekint vissza ránk.

Talán senki nem gondolná elsőre, hogy a Bonanza Banzai máig élő slágerei 89-es keltezésűek, hogy az István a király 1984-ben került adásba, hogy a legsikeresebb magyar rajzfilmek a 70-es évekből, illetve a 80-as évek elejéről maradtak ránk. És bizony E.T.-vel már 32 éve  is találkozhatott a közönség.

Az idők folyamán nem változik a dráma, a romantika műfaja, nem változnak meg a húsz évvel ezelőtti vetélkedők helyes megfejtései, a legtöbb esetben ugyanazt az élvezetet nyújtják, amit az első vetítés alkalmával. Egri János és Rózsa György neve ma is ismerős, az ő vetélkedőiken generációk nőttek fel, s a játékok menete ma is izgalmas.

A csatorna kínálatában minden műfaj megtalálható lesz, akár egy országos lefedettséggel rendelkező földfelszíni csatornánál. Láthatóak lesznek sport-, oktató-, gyerek- és ifjúsági műsorok, vetélkedők, tehetségkutató versenyek, színházi előadások, videoklipek, dokumentumfilmek, sorozatok, egész estés filmek, illetve rengeteg olyan alkotás, amely a televíziózás elmúlt hatvan éve alatt legendává vált.

A magyar tartalmak mellett szerepelnek a kínálatban olyan sikeres külföldi műsorok is, amelyek iránt az érdeklődés a bemutatásuk óta nem csökkent.

A retrocsatornán éjféltől reggel hat óráig az MTVA/MTI fotóarchívumából vetítenek fotókat a hozzájuk tartozó szöveges információval.

A közmédia ötödik televíziós csatornájának indításával azt a 2012-ben megfogalmazott célt valósítja meg, hogy közösségi médiává váljon, és minden korosztály és érdeklődési kör számára értelmes, értékes tartalmat nyújtson.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott