Ugrás a tartalomra

RTL2 a határon túl is

RTL2 logoÚj tévécsatorna indítására kapott engedélyt Romániában a Magyar RTL Televízió Zrt. A magyar nyelvű RTL II nevű csatorna a tervek szerint szeptember végén kezd sugározni, műsorai láthatók lesznek Románia, Magyarország, Szlovákia és Szerbia területén is - adta hírül kedden a Mediafax román hírügynökség.

A műholdas sugárzású csatorna indítására vonatkozó kérelmet a Magyar RTL Televízió Zrt. romániai leányvállalata, a Cable Channels SRL nyújtotta be a román Országos Audiovizuális Tanácshoz (CNA), amely kedden megadta az engedélyt. Az RTL II a saját gyártású műsorokra fekteti a hangsúlyt, ezek nagy részét Magyarországon fogják gyártani - tájékoztatott Daróczi László, a Cable Channels SRL képviselője.

A Médiafax szerint a saját gyártású anyagok a műsorrács 20 százalékát teszik majd ki. A csatorna költségvetése 4,5 millió euró lesz, ebből 2 millió eurót saját gyártású műsorokra költenek, 2,5 millió eurót pedig nem saját produkciók megvételére.

A Mediafax által idézett Daróczi szerint az RTL II minden korosztályt meg akar szólítani, rétegtelevízió lesz, amely szórakoztató műsorokat és filmeket fog sugározni.

A Magyar RTL Televízió Zrt. 2003 óta van jelen a romániai piacon. Romániában kapott műsorszórási engedélyt a Cool Tv és a Film +2 csatornája is, amelyeknek az engedélyét kilenc évvel hosszabbította meg keddi ülésén a CNA. A Magyar RTL Televízió Zrt. az előbbi két adón kívül Romániában jegyezte be a Film +, a Prizma, a Reflektor és a Sorozat+ nevű csatornákat is.

Turos Lóránd, a CNA tagja kedden az MTI-nek elmondta: Romániában azért előnyösebb több más uniós tagállamhoz képest engedélyt kérni, mert Romániában nem kell műsorszórási díjat fizetni.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott