Ugrás a tartalomra

Saját hírtelevíziót indított az RCS-RDS kábelszolgáltató Romániában

DIGI24 logoRomániában eddig is négy országos hírtelevízió versengett a nézőkért, de az ötödikként megjelenő "Digi 24" az első, amely nagy felbontású, HD adást ígér a nap 24 órájában.

A Digi 24 hírtelevíziónak a bukaresti Parlament-palotában rendezett avatóünnepségen a román miniszterelnök is részt vett. Mihai Razvan Ungureanu azt mondta, hogy korrekt kritikusokra vágyik, a Digi 24 műsorkészítőit pedig arra kérte, munkájukkal győzzék meg arról, hogy nem érdemes csatornát váltania.

Az új hírtelevízió főszerkesztője, Razvan Mitroi azt ígérte a nézőknek, hogy itt a szokásosnál több hírt és kevesebb kommentárt fognak látni. A médiaeseményről beszámoló román lapok szerint a Digi 24 a műsoridő felét szándékszik saját gyártású műsorokkal kitölteni: a hatszáz alkalmazott közül háromszáz újságíró. A Mediafax romániai hírügynökség úgy tudja, hogy a hírcsatorna nem fog reklámot sugározni, hanem - a korábban indított DigiSport és DigiFilm csatornákhoz hasonlóan - az előfizetők számának növelésével járulhat hozzá a cég bevételeihez.

Az RCS-RDS saját, román nyelven sugárzó hírtelevíziójának indítása előtt csaknem két héttel kivette a magyarországi Hír Tv műsorát kínálatából, az erdélyi nézők helyette a szintén magyarországi Echo Tv műsorát láthatják. Az erdélyi magyar lapok szerint a romániai műsorterjesztő és a Hír Tv között a sugárzási jogért fizetendő díjról alakult ki vita.

Az RCS-RDS távközlési vállalat - a cég honlapján közzétett adatok szerint - piacvezető Romániában a műholdas, illetve kábeles televíziós műsorszórók és internetszolgáltatók között, ugyanakkor fontos szereplő a vezetékes és mobil telefonszolgáltatások piacán. A szomszédos országokban, valamint Olaszországban és Spanyolországban is jelen lévő cégcsoport többségi tulajdonosa Teszári Zoltán nagyváradi üzletember.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott