Ugrás a tartalomra

Sikeres az M2 gyermekcsatornává tétele

M2 logoSikeres az M2 televízió gyermek-, ifjúsági és családi csatornává tétele, a tévé nézőinek száma jelentősen emelkedett tavaly december óta – mondta Böröcz István, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója pénteken Balatonalmádiban "A média hatása a gyermekekre és a fiatalokra" című konferencián.

A vezérigazgató elmondta: olyan portálfejlesztés folyik, amely lehetőséget ad a felnövekvő generációknak a maguk által készített felvételek feltöltésére, vagyis a közmédia megpróbálja őket is bevonni a tartalmak készítésébe.

"Fontos feladatunknak tekintjük a Bűvösvölgy-programban való részvételünket" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy a közmédia a Hetedhét gyermekhíradó stúdiójával is jelen van a médiaértést oktató központban.

Horváth Vanda, az MTVA gyermek- és ifjúsági műsorainak főszerkesztője az M2 gyermekcsatornává alakításának céljáról szólva közölte: a fiatalok erkölcsi és szellemi fejlődését elősegítő tartalmakkal töltik meg a tévét. Mint mondta, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével kötött együttműködésnek köszönhetően hamarosan siket vagy nagyothalló gyermekek vesznek részt egyes műsorok jeltolmácsolásában, a többi közt a Hetedhét gyermekhíradónál. Hozzátette: a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálattal való közös munka eredményeként egy ötrészes sorozat kerül a csatornára a biztonságos internethasználatról.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott