Ugrás a tartalomra

Simulcrypt: UPC Direct és Canal Digital

UPC Direct logoAz UPC Direct a Canal Digital DTH platformmal fog osztozkodni a csatornákon, amikor a jövő év elején az Astra pozícióból a nyugati 1 fokra költözik.

7 transzpondert foglaltak a pozícióban, illetve rendelkeznek ezen felül is hárommal, melyet a Focus Sat használ. A UPC Direct az Astra-n is alkalmazza a simulcrypt-et, több szolgáltatóval is osztozik csatornákon, ezek közöl leginkább a holland Canal Digitaal emelhető ki. Várható volt, hogy a nyugati 1 fokon is kiaknázzák ennek a lehetőségnek az előnyeit, és ki is lenne erre a legmegfelelőbb partner, ha nem a Telenor saját DTH platformja, a Canal Digital.

A Telenor képviselője szerint tíznél több csatorna esetében alkalmazzák majd a symulcrypt lehetőséget.

Az UPC Direct a Cryptoworks és a Nagravision 3, a Canal Digital a Conax kódolást alkalmazza. Azzal, hogy osztoznak a csatornákon, sokkal több sávszélességet spórolnak, mint amennyit felhasznál a további kódolások adatmennyisége.

Még nem tudni, mely csatornák lesznek megosztva a két szolgáltató között. Valószínűen azok, melyek nemzetközi sugárzásúak, lokalizáció nélküliek, illetve lokalizációt tekintve csak hangsávban azok.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott