Ugrás a tartalomra

Soha nem látott teniszdömping a Network4 csatornáin 2024-ben

Már csak néhány nap, és vadonatúj, rangos tartalommal bővül a Network4 Media Group sportkínálata. A 2024-es szezontól a WTA Tour eseményei mellett az ARENA4, a MATCH4, valamint a NET4+ streamingszolgáltatón lesznek láthatóak az ATP Tour 1000-es, 500-as és 250-es tornái, valamint a nem hivatalos világbajnokságnak számító, idény végi ATP Finals mérkőzései is.

 

A tenisz szerelmesei az ATP és a WTA 2024-es idényéből több mint 1500 összecsapást láthatnak élőben (felüket magyar kommentárral), emellett a Network4 Media Group dokumentumfilmekkel, összefoglalókkal, kulisszatitkokkal, interjúkkal és egy vadonatúj stúdióműsorral is jelentkezik 2024-ben.

 

A legalább három évre a Network4 sportcsatornáira költöző ATP Tour kínálatában összesen kilenc 1000-es tornát követhetünk majd figyelemmel. Márciusban az Egyesült Államokban mutatja meg magát az élmezőny, előbb Indian Wellsben, majd Miamiban. Áprilisban Monte-Carlo és Madrid, májusban Róma, augusztusban Montreal és Cincinnati, szeptemberben Sanghaj, október végén pedig Párizs ad otthont ezeknek a versenyeknek.

 

A rangsorban az 500-asok következnek, európai dominanciával, hiszen a 13 viadal több, mint felét, hetet az öreg kontinensen rendezik. Lesz verseny többek közt Rotterdamban, Dubajban, Acapulcóban, Hamburgban, Pekingben és Tokióban is.

 

A 250-es tornák az Antarktisz kivételével minden földrészre eljuttatják a legjobbakat, ebben a kategóriában nem kevesebb, mint 38 megmérettetésen szórakoztatják a profi teniszezők a közönséget. Az első héten Brisbane-ből és Hongkongból közvetítik a meccseket, a sort majd a spanyolországi Gijón és a franciaországi Metz zárja novemberben.

 

Az idény egyfajta megkoronázásaként november 10. és 17. között jön majd a torinói ATP Finals, amelyet nem hivatalos férfi világbajnokságként is szoktak emlegetni. Ezen az év nyolc legtöbb pontot gyűjtött játékosa, illetve párosa vehet részt.

 

A 2024-es év nagy szenzációjának ígérkezik Rafael Nadal visszatérése. Az egykori világelső spanyol klasszis majdnem egy éve versenyzett utoljára, de ha minden igaz, a szezonnyitó brisbane-i viadalon végre rajthoz áll, amit természetesen élőben láthatnak a magyar nézők is. Az idény nemcsak róla szól majd, hanem a többi sztárról is: a világelső, 2023-ban újabb elképesztő rekordokat döntő 36 éves Novak Djokovicsról, a férfi tenisz egyik legnagyobb ígéretének számító Carlos Alcarazról, vagy arról a Danyiil Medvegyevről, aki egy ideig a világranglistát is vezette.

 

A feltörekvő fiatalok közül egyre inkább számolni kell Jannik Sinnerrel és Holger Runéval, és a top 3-at ostromolja várhatóan Andrej Rubljov, Sztefanosz Cicipasz, Alexander Zverev és akár Hubert Hurkacz vagy Fritz Taylor is. A legjobb magyar versenyzőket illeti, természetesen képernyőre kerülnek a top 100-as Fucsovics Márton és Marozsán Fábián mérkőzései is, de joggal bízhatunk benne, hogy Piros Zsombor és Valkusz Milán fejlődése is töretlen lesz, és akár ők is feltűnhetnek egy-egy rangosabb verseny főtábláján.

 

Ami a WTA-t illeti, 2024-ben kereken 50 WTA-tornát bonyolítanak le, a rajongók a legjobb mérkőzéseket, a legnagyobb sztárokat – 2023-hoz hasonlóan – ezúttal is a Network4 sportcsatornáin, illetve streamingplatformján láthatják. Az 1000-es kategóriájú versenyek közül a dohai lesz az első februárban, de rendeznek tornát többek közt Indian Wellsben, Madridban, Rómában  és Pekingben is. Az 500-as és 250-es tornák legjaváról sem maradunk le, mindjárt kezdésként a Brisbane International legfontosabb összecsapásai érkeznek a képernyőre. Az előttünk álló szezonban összesen tíz 1000-es, tizenhat 500-as és huszonnégy 250-es viadalt rendeznek, az idényt pedig novemberben a nyolc legjobb játékost felvonultató, nem hivatalos világbajnokságnak tekintett WTA Finals zárja le.

 

Visszatérnek az olyan sztárok, mint Iga Świątek, Arina Szabalenka, Coco Gauff, Jelena Ribakina, vagy Jessica Pegula, és ugyan top 100-as magyar női játékos jelenleg nincs a mezőnyben, jó pár honfitársunk igyekszik majd megközelíteni ezt a szintet 2024-ben. Erre a legnagyobb esélye Bondár Annának, Gálfi Dalmának, Udvardy Pannának és az újra formába lendült Babos Tímeának lehet, de Stollár Fanny is feltűnhet a közvetítésekben, vagyis biztosan lesz kikért szorítani.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott