Ugrás a tartalomra

A Sport TV közvetíti 2012-ig a labdarúgó-válogatott meccseit

Sport1 logoA tíz Eb-selejtező közül kilencet már biztosan élőben ad a csatorna, de közvetítik a barátságos mérkőzéseket is.

A következő két évben a Sport Televízió közvetíti a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseit, a barátságos összecsapásokat és az Európa-bajnoki selejtezőket is. A tévécsatorna szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy az egy hét múlva Győrben sorra kerülő Magyarország-Oroszország barátságos találkozó a Sport1 csatornán lesz látható.

A tíz Eb-selejtező közül kilencet már biztosan élőben ad a Sport1 vagy a Sport2, a 2011. március 29-i Hollandia-Magyarország mérkőzés sugárzásáról azonban még folynak a tárgyalások. Máté Pál, a sportcsatorna főszerkesztője elmondta, ezzel a megállapodással a magyar futball minden fontos eseménye a Sport TV-hez került, miután korábban már megszerezték a Soproni Liga, a Magyar Kupa, a Ligakupa és a korosztályos válogatottak találkozóinak közvetítési jogát.

„Az idén június 5-én megrendezendő holland-magyar barátságos mérkőzést a Duna TV-vel együtt közvetítjük, párhuzamos élő adásban – tette hozzá Máté. – A többi összecsapással kapcsolatban fontos elmondani, hogy mindegyik előtt egyórás felvezető műsort fogunk sugározni.” A főszerkesztő kérdésre válaszolva elmondta, nincsenek pontos információik arról, hogy mely csatornák próbálták még megszerezni a közvetítési jogot, az ár pedig üzleti titok.

„A nyári, dél-afrikai világbajnoksággal kapcsolatban természetesen tervezünk elemző stúdióműsorokat, az ismétlésekről pedig egyelőre azért nem nyilatkoznék, mert jelenleg nem ismerjük a Magyar Televízió szándékait a másodlagos közvetítési jogok értékesítéséről” – reagált szintén újságírói kérdésre Máté.

Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke elmondta, az eddigi együttműködés során mindvégig elégedettek voltak a Sport Televízió tevékenységével, s hozzátette: véleménye szerint a „legjobb kezekbe” került a válogatott találkozók sugárzása.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott