Ugrás a tartalomra

Stúdióélmény otthon, a TV2 új hangrendszereivel

TV2 logoA TV2 Csoport komoly beruházással fejleszti nagystúdióinak hangtechnikai berendezéseit. Az új audio rendszerek tökéletes beszédérthetőséget és valódi stúdióélményt biztosítanak a tévénézőknek.

A TV2 Csoport nagystúdióinak hangtechnikája két speciális eszközrendszerrel bővült. Az egyik kifejezetten a hír és infotainment jellegű műsorok készítésére alkalmas, a másik a komplex show műsorok hangtechnikai igényeit látja el hatékonyan. A rendszertechnikai tervezés, tendereztetés és megépítés 7 hónapig tartott és több tízmilliós beruházást jelentett a TV2 Csoport számára. A stúdiók átépítése folyamatos üzemeltetés – sok esetben élő adás készítése – alatt zajlott.

Az új audio rendszereknek köszönhetően nemcsak a hangminőség javul, de az NMHH és a médiatörvény hangosság-követelményei is sokkal pontosabban teljesíthetőek. A fejlesztés egyik fontos hozadéka a beszédérthetőség javulása is. Minden elhangzott szó tisztán érthető marad, akkor is, ha a televíziókészülék halkan üzemel. Sőt, olyan precízen kidolgozott hangkép eljuttatását teszik lehetővé, aminek köszönhetően egy show műsor esetében a stúdióban érezheti magát a tévénéző.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott