Ugrás a tartalomra

Szegeden készül a Da Vinci Learning tévécsatorna új arculata

Da Vinci Learning logoA szegedi székhelyű Factory Creativ Studio Kft készíti a 15 országban sugárzó oktatási és ismeretterjesztő tévécsatorna, a Da Vinci Learning (DVL) új televíziós, nyomtatott és világhálós arculatát, az erről szóló megállapodást hétfőn írták alá a Tisza-parti városban.

Más nemzetközi tévécsatornák tapasztalatai, a cég referenciái, a kreativitás, az informatikai tudás, a mozgóképes tartalmak világhálós megjelenítésében szerzett tapasztalatok és a kedvező ár miatt esett a választás a szegedi cégre - közölte az MTI-vel Ferdinand Habsburg, a 2007-ben alapított, berlini székhelyű Da Vinci Media GmbH vezetője.

A DVL azzal az alapvetéssel kezdte el működését, hogy a tanulás is lehet szórakoztató, a fizika vagy a kémia is izgalmas - mondta az üzletember. Jelenleg tizenöt országban - Kelet-Közép-Európában és Törökországban -, tíz nyelvi változatban sugároz a cég.

A tizenegy esztendeje alapított Creativ Studio Kft. fő tevékenysége kreatív anyagok és ehhez kapcsolódó technikai megoldások készítése - mondta el Fábián Zsolt alapító és ügyvezető. A DVL nem az első nemzetközi tévécsatorna ügyfelei között. A cég hat évvel ezelőtt a Sony Picturestől kapta az első ilyen megrendelést, majd az HBO közép-európai részlege is a partnere lett.

A vállalkozás a kreatív anyagok mellett három esztendeje már technológiai megoldásokat is szállít a nemzetközi csatornáknak, így Szegeden készült az a szoftvercsomag, amely lehetővé teszi a mozgóképes anyagok átalakítását modern - például a világhálón is elérhető - formátumokba a Sony Pictures legsikeresebb európai márkája, az AXN számára.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott