Ugrás a tartalomra

Több tartalmat és jobb minőséget nyújt új műholdjáról a UPC Direct

UPC Direct logoA UPC Direct május elején megkezdi a műholdas tévés szolgáltatásra előfizetők antennáinak átállítását egy új pozícióba, ahonnan az eddiginél gazdagabb műsorkínálatot és még jobb képminőséget biztosít majd. Az előfizetők ettől kezdve változatlan áron 14 új csatornát is láthatnak, köztük olyanokat, mint a History Channel, a Nat Geo WILD, a TV6, a Story TV4 és a DOQ. A nagy felbontású lapos tévékészülékkel rendelkező előfizetők immár tűéles, valósághű képet biztosító HD-adásokat is választhatnak, a magyar köztévék valamint a NatGeo HD, a History HD, a Rush HD, az ESPN America HD és az HBO HD műsorait.

Az újdonságok bevezetését az teszi lehetővé, hogy a szolgáltatás egy új műholdra költözik át. Az új tartalmak eléréséhez ezért az előfizetők parabolaantennáit át kell állítani az új műholdra. Ezt azonban nem maguknak az előfizetőknek kell elvégezniük. A UPC hivatalosan megbízott szerelői május elejétől kezdődően telefonon felveszik velük a kapcsolatot, hogy egyeztessék mindenki számára a legmegfelelőbb időpontot, amikor átállíthatják az antennájukat. Ez a folyamat az elkövetkező néhány hónapban országszerte lezajlik. Az antenna átállításáig természetesen minden előfizető továbbra is zavartalanul élvezheti jelenlegi szolgáltatását.

“Az új csatornákat és szolgáltatásokat szeretnénk minél rövidebb idő alatt eljuttatni minden előfizetőnkhöz”, mondta el Magnus Ternsjö, a UPC DTH ügyvezető igazgatója. “A bővített csatornakínálat mellett a legfejlettebb digitális szolgáltatások is elérhetővé válnak a számukra, tökéletes HD képminőséget láthatnak és a digitális videorögzítő segítségével ők irányíthatják a tévéműsorokat. Ezek a fejlesztések ismét megerősítik a UPC Direct magas minőségre való törekvését.”

Új szolgáltató leányvállalat: UPC DTH

A változással párhuzamosan az előfizetőkkel kapcsolatban álló szolgáltató személye is megváltozik: a továbbiakban a szintén a UPC-hez tartozó másik leányvállalat, a UPC DTH S.à.r.l. biztosítja a műholdas televíziós szolgáltatást. A hatékonyabb működés és a szolgáltatások bővítése érdekében az eddig Magyarországon, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában és Romániában a helyi UPC-leányvállalatok által működtetett műholdas üzletágakat közös központi szervezetben egyesítik. A UPC DTH S.à.r.l. székhelye Luxemburgban, az európai műholdas televíziózás központjában található. Az előfizetőket ez mindössze annyiban érinti majd, hogy későbbi számláikon ennek a vállalatnak a nevét találják feltüntetve. Az összevont vállalat létrehozása illeszkedik ahhoz, hogy a UPC a közelmúltban hosszú távú műhold- és kapacitásbérleti megállapodást kötött a norvég Telenorral a UPC Direct szolgáltatásnak a Thor 5-ös és 6-os műholdakról történő sugárzására, illetve a SES Astra társasággal magas színvonalú jelfeladás (uplink) szolgáltatásra a SES-Astra luxemburgi székhelyéről.

A UPC DTH a Liberty Global, Inc. vezető nemzetközi kábelszolgáltató európai részlegének, a UPC Broadbandnek (UPC) a leányvállalata. A UPC 10 európai országban mintegy 13 millió előfizető számára nyújt fejlett televíziós, hang- és szélessávú internet-szolgáltatásokat. A vállalatot az a törekvés vezérli, hogy ez a nagyszerű, de gyakran bonyolult digitális világ mindenkié lehet. A UPC munkatársai ezt igyekeznek valóra váltani azáltal, hogy mindenben az egyszerűségre és az emberközeliségre törekednek.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott