Ugrás a tartalomra

Tárgyalt az RTL csoport és a kormány

TV setA kormány az elmúlt hetekben megbeszéléseket folytatott a luxemburgi székhelyű Bertelsmann-csoporttal, ezeken fontos szerep jutott a reklámadó miatt az Európai Bizottság előtt folyó vitáknak - közölte pénteken a Kormányzati Információs Központ.

A találkozók alkalmával közösen tekintették át a cég magyarországi befektetéseinek helyzetét - olvasható a közleményben, amely szerint mindkét fél számára fontos európai érték a sajtó szabadsága és a média függetlensége, ezért a megbeszéléseken az RTL magyarországi műsorpolitikája fel sem merült.

A Bertelsmann-csoport a világ egyik meghatározó médiavállalata, fontos befektető Magyarországon, értékeit, így a kiegyensúlyozottságot és a semlegesség elvét a kormány is nagyra becsüli - szerepel a kommünikében.

Magyarország számára kiemelt érdek, hogy az igazságos közteherviselés jegyében a különadók rendszere fennmaradjon, ugyanakkor a kormány kész mérlegelni a Bertelsmann-csoport megfontolásra és méltánylásra alkalmas véleményét.

A kormányt képviselő Lázár János miniszter a megbeszélésekről a jövő heti Fidesz-KDNP-frakcióülésen a parlamenti többségnek részletes tájékoztatást ad - zárta közleményét a Kormányzati Információs Központ.

Anke Schäferkordt, az RTL Csoport társ-vezérigazgatója a Frankfurter Allgemeine Zeitung című lapban megjelent interjúban - amely elsősorban a társaság németországi tevékenységéről szól - a reklámadóra vonatkozó kérdésre elmondta, hogy megterheli a magyarországi üzleti eredményt a "magas" reklámadó, "amellyel a kormánypárt nyomást akar gyakorolni" az RTL Klubra.

Hozzátette, hogy az RTL Csoport panaszt nyújtott be az Európai Bizottságnál a reklámadó miatt és "megindított jogi lépéseket". Mindazonáltal "jelenleg vannak tárgyalások a magyar kormány és az RTL Csoport között", és "tudomásunk szerint a kormány a reklámadóról szóló törvény módosításán dolgozik" - mondta Anke Schäferkordt.

Ugyanakkor "világos, hogy az RTL tovább folytatja független hírszolgáltatását" - tette hozzá.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott