Ugrás a tartalomra

Távközlési hálózatfejlesztés Tiszavasvári járásban is

PR-Telecom logoMagyarország kormánya az Európai Unió Digitális Menetrendje alapján célul tűzte ki, hogy 2018-ra minden magyar háztartásban elérhető legyen a minimum 30 Mbps sávszélességű internetkapcsolat. A cél elérését segítendően a Széchenyi 2020 program keretében kiírásra került a GINOP 3.4.1-2015 Újgenerációs NGA és felhordó hálózatok fejlesztése elnevezésű pályázat, melynek kedvezményezettje a tiszavasvári, kőszegi, sárvári mezőcsáti, jászapáti, balatonfüredi, balatonalmádi, veszprémi, kiskunfélegyházi, sárospataki, sátoraljaújhelyi, tokaji, ózdi járások területére vonatkozóan a PR-TELECOM Zrt.

A projekt megvalósítója, a PR-TELECOM Távközlési, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. a szolgáltatással ellátott lakások számát tekintve a magyarországi kábeles távközlési piac vezető szereplői között található. A PR-TELECOM jelenleg az ország hét földrajzilag elkülönült térségében, tizenegy megyéjében, több, mint 200 településen nyújt digitális és analóg kábeltelevízió szolgáltatást, szélessávú internetelérést, valamint digitális alapú, kiváló minőségű vezetékes telefonszolgáltatást. Amint arra szlogenünk is utal legfőbb törekvésünk, hogy kábeltelevízió-, internet-, és telefon szolgáltatással „közelebb hozzuk a világot”, kellemesebbé és tartalmasabbá tegyük előfizetőink számára a munkát és a kikapcsolódást egyaránt.
A Széchenyi 2020 program keretében elnyert több mint 3,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a 13 érintett járásokban helyi elérési hálózatot, illetve a szolgáltatásokat biztosító gerinc optikai infrastruktúrát tud fejleszteni. Az érintett települések gerinchálózati csatlakoztatása a kiírás szerint a meglévő optikai hálózatok felhasználásával valósul meg, a településeken új optikai elérési hálózatok épülnek ki.

A fejlesztés a tiszavasvári járás 6 településén valósul majd meg. A projekttel és az érintett településekkel kapcsolatban, folyamatosan frissülő információk találhatóak meg a PR-TELECOM weboldalán.
A projekt várható befejezése: 2018. december 31.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott