Ugrás a tartalomra

Technológiai és médiapiaci előrejelzés 2014-re

TV setA Deloitte szerint az úgynevezett "okos nappali" eszközök - például tabletek, PC-k, TV készülékek - eladása 2014-ben is növekszik majd, de várhatóan az elmúlt 10 évben tapasztaltnál kisebb ütemben.

A növekedés nem minden termékkategóriát érint, a TV készülékek piaca szűkül, ami elsősorban az ár lassú csökkenésében mutatkozik meg: a vevőket a 3D technológia, hang, vagy mozdulatvezérlés nem ösztönzi arra, hogy drágábbra, vagy gyakrabban cseréljék le készülékeiket.

2014 végére világszerte 50 millió háztartás kettő vagy több különálló TV-előfizetéssel fog rendelkezni, ami várhatóan körülbelül 5 milliárd dolláros árbevétel-többletet generál. Az érintett háztartások az elsődleges - szatellit, kábel, vagy IPTV - előfizetés mellett SVOD (Subscription Video On Demand) szolgáltatást is igénybe vesznek.

A prémium sportközvetítési jogokból származó bevétel 2,9 milliárd dollárral 24,2 milliárd dollárra fog nőni, ami 2013-hoz képest 14 százalékos növekedés. A jogdíjak növekedését a fontosabb európai nemzeti futballbajnokságokkal és észak-amerikai bajnokságokkal kötött új megállapodások idézik elő.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott