Ugrás a tartalomra

Télen átlagosan csaknem 5 és fél órát tévéztünk naponta

Kékes TVTélen a teljes magyar népesség átlagosan öt óra 23 percet tévézett naponta az AGB Nielsen Médiakutató Kft. felmérése szerint. Ez két perccel kevesebb az egy évvel korábban mért adatoknál.

A téli szezonban, vagyis 2011. december és 2012. február között a teljes népesség több mint 80 százaléka kapcsolta be legalább egy percre a televízióját egy átlagos napon, 6 óra 42 percet töltve így a készülék előtt - derül ki a felmérésből, amelynek eredményeit csütörtökön juttatta el a médiakutató az MTI-nek. A legtöbbet - naponta átlagosan 423 percet (7 óra 3 percet) - az ötven év felettiek tévéztek.

A vizsgált társadalmi csoportok többségére jellemző, hogy a tavaly téli időszakhoz képest kevesebben kapcsolják be naponta a televíziót, ám aki tévézik, az hosszabb időt tölt a készülék előtt.

A karácsony hetének kivételével a televíziózók többsége egyedül nézte a műsorokat.

A magyar nyelvű csatornák számának növekedése továbbra is folytatódott: míg tavaly télen 95, idén már 99 magyar nyelvű csatorna volt elérhető a televíziós piacon.

A csatornatípusok közönségarányában szembetűnő változás, hogy míg tavaly a teljes népesség körében az országos kereskedelmi csatornák 41,3 százalékos részesedése idén 34 százalékosra csökkent. E változás legnagyobb nyertesei a közszolgálati csatornák, amelyek több mint 2 százalékpontos növekedést értek el, így 14,1 százalékra növelték részesedésüket.

Emellett 12,4 százalékosról 14,2 százalékosra emelkedett az általános szórakoztató csatornák részaránya is.

A műsorfogyasztás tekintetében két lényeges eltérés is mutatkozik: idén télen 3 százalékponttal magasabb a nem zenei szórakoztató és 4 százalékponttal alacsonyabb az információs műsorok fogyasztásának aránya, mint tavaly.

A mozifilmeket, valamint a híreket, politikai, illetve gazdasági témájú műsorokat tartalmazó programtípus fogyasztási aránya enyhén növekedett, az egyéb kategória fogyasztása pedig 1 százalékponttal csökkent idén télen.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott