Ugrás a tartalomra

Teljes mértékben állami tulajdonba kerülhet a Telenor Magyarország

Tavaly október végén jelentette be a PPF Csoport és az Antenna Hungária, hogy az utóbbi felvásárolta a Telenor magyarországi érdekeltségeinek 25%-át. Meg nem erősített iparági források szerint a tulajdonosi hányad változhat, akár 100%-ban is állami érdekeltségbe kerülhetnek a cég magyarországi érdekeltségei.

 

2018-ban zárult az ügylet, mely során a PPF Csoport felvásárolta a Telenor magyar, bolgár, szerb és montenegrói érdekeltségeit. Ezt követően tavaly október végén a magyarországi érdekeltségek 25%-át értékesítették az állami tulajdonú Antenna Hungáriának.

 

Hosszas csend után idén júliusban érkezett a hír, mely szerint a hálózati infrastruktúrát kiszervezték a cégből, ezt Cetin Hungary néven üzemeltetik tovább, változatlan tulajdoni hányaddal.

 

A legfrisseb, meg nem erősített iparági információk szerint a PPF Csoport szabadulna Telenor érdekeltségeitől, mind a négy országban, melynek felvásárlására hazánkban az Antenna Hungáriának van opciója.

 

Az eladás lehetséges okaként az 5G hálózatfejlesztés jelentős, lassan megtérülő költsége merült fel, továbbá a régebbi hálózatok esetlegesen szükségessé váló átépítése, a Huawei-bojkott miatt.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott