Ugrás a tartalomra

Teljesítményemelés a budapesti digitális földfelszíni televíziós sugárzásban

MinDig TV logoAz Antenna Hungária Csoport a héten megkapta a szükséges rádióengedélyeket a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomás C multiplexét érintő teljesítményemelésre vonatkozóan, a maximális ERP 39,8 kW-ról 50,1 kW-ra emelkedik ma délutántól.

A Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság ezen a héten kibocsátotta az emelt teljesítményre vonatkozó rádióengedélyt a C multiplex vonatkozásában – 62. csatorna – a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomásra (OMK). A kibocsátott rádióengedély birtokában az Antenna Hungária ma délután a C multiplex vonatkozásában a maximális ERP-t (Effective Radiated Power - effektív kisugárzott teljesítmény) 39,8 kW-ról 50,1 kW-ra emeli a budapesti Széchenyi-hegyi adóállomáson.

A mostani emelés eredményeképpen a 802 MHz-es frekvencián sugárzott C multiplex vételi lehetőségei egyes területeken tovább javulnak. Az A multiplex – 55. csatorna – esetében az Antenna Hungária jelenleg a nemzetközi koordináció által engedélyezett maximális teljesítménnyel sugároz, ezért egyelőre nem nyílik lehetősége teljesítményemelésre.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott