Ugrás a tartalomra

Tízéves a Film+ csatorna

Film+ logoSzeptember 15-én lesz tíz éve annak, hogy elindult a Film+. A nézők az elmúlt évtized alatt olyannyira megszerették a csatornát, hogy az a televíziós piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

A Film+ - bár elsősorban a férfinézők számára vetít akciómozikat – a filmtörténet múltjából és jelenéből egyaránt válogat a család minden tagja számára.

Nézettsége töretlenül növekszik: a 18-49-es korosztályt és a napi átlagot figyelembe véve idén éves szinten a harmadik helyet foglalja el az RTL Klub és a tv2 mögött.

Az elmúlt hónapokban olyannyira erősödött a csatorna, hogy már a tv2-vel is felveszi a versenyt, sőt, olykor fölé is tud kerekedni az esti idősávban. (2013.08.03. Film+ 8,5 % SHR, tv2: 8,0., míg 2013.08.19-én Film+: 8,8 % SHR, tv2: 8,1 % az este héttől 11-ig tartó főműsoridőben, a 18-49-es korosztályt tekintve. (Forrás: Nielsen közönségmérés.)

A csatorna eddigi történetének két legsikeresebb filmje a Die Hard harmadik és negyedik része. Előbbit tavaly július 4-én majd’ 425 ezren látták, ám Bruce Willis idén április elsején a negyedik résszel még több érdeklődőt, 626 ezer nézőt ültetett le a Film+ elé. (A teljes lakosság 4+ körében, forrás: Nielsen közönségmérés.)

Az évfordulót hétvégén két filmmel ünnepli a Film+: szombaton (szeptember 14.) este kilenc órától az XXX (főszerepben Vin Diesel), míg vasárnap (szeptember 15.) ugyanebben az időpontban a Szemtől szemben című akciófilm kerül bemutatásra, melynek két főszereplője Al Pacino és Robert De Niro.

A tízéves születésnapról a hét többi napján sem feledkezik meg a csatorna. Ebből az alkalomból a szerkesztők a Feláldozhatók-hete tematikát választották, ugyanis vasárnap este ezzel a címmel lesz látható egy szupermozi a legismertebb akcióhősökkel a főszerepben. A héten a szereplőgárda minden tagjától látható lesz egy-egy kasszasiker.

Szeptember 9-15. között, hétfőtől vasárnapig, este héttől olyan filmeket láthatnak a nézők, mint a Terminátor 2 – az ítélet napja (Arnold Schwarzenegger), a Leszámolás Kis-Tokióban (Dolph Lundgren), A Mars szelleme (Jason Statham), A gyűlölet ára (Jet Li), A halálraítélt (Steve Austin), A specialista (Sylvester Stallone), végül az említett A feláldozhatók.

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott