Ugrás a tartalomra

Több pénzre pályázhatnak idén a közösségi tévék

NMHH Médiatanács logoKevesebb önrészt kell felmutatni ezentúl, ha a közösségi tévék, rádiók műszaki fejlesztésüket célzó támogatásra pályáznak a Médiatanácshoz. A Médiatanács eheti ülésén elfogadott 2013-as pályázati felhívás szövege szerint az előírt minimális önrész eddigi 25 százalék helyett csak 15 százalék lesz. Az első fordulóra augusztus 8-áig lehet jelentkezni, a támogatási célok között van a digitális átállás megkönnyítése is.

A közösségi médiaszolgáltatóknak szóló idei műszaki fejlesztési pályázat szerdán elfogadott 110 millió forintos kiírása 10 százalékkal magasabb, mint a tavalyi keret. A maximálisan kérhető támogatás közösségi rádiók esetén 3 millió forint, közösségi televízióknál 5 millió forint, kisközösségi médiaszolgáltatóknál pedig 1 millió forint lesz. A televíziók és rádió a színvonalas és megbízható stúdiótechnikai háttér kialakításában kapnak pénzbeli segítséget, különös tekintettel az idén esedékes digitális átállásra.

A Médiatanács Magyar Média Mecenatúra programja által nyújtott támogatási arány az eddigi 75 százalék helyett 85 százalékra emelkedik, hogy ösztönözzék a pályázási kedvet a nehezebb anyagi helyzetben lévő jelentkezők számára is. A változásról szóló döntést a pályázatok továbbfejlesztéséről rendszeresen megtartott szakmai egyeztetések nyomán hozták meg.

Az első fordulóra augusztus 8-ig lehet pályázatot beadni. A meghirdetett pályázati eljárások részleteiről a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap Támogatási területének területének honlapján, a tamogatas.mtva.hu oldalon olvashatnak az érdeklődők.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott