Ugrás a tartalomra

Totti, Pirlo és Ibrahimovic a SportKlubon

SportKlub logoAz olimpia után azonnal indul a SportKlub őszi műsorrendje olyan kiemelkedő sporteseményekkel fűszerezve, mint az olasz és francia labdarúgó bajnokság első osztálya, a francia másodosztály, a SAPA Fehérvár AV19 jégkorongcsapatának EBEL- mérkőzései, az orosz bajnokság, valamint az MLS, azaz az észak-amerikai futball liga. És természetesen itt indulnak újra a magyar sikersportok idei bajnokságai is!

A SportKlub tavaszi megújulásával méltó platformot kívántunk teremteni az ősz nagy meglepetéseihez. Augusztus 10-től saját műsoraink mellett folyamatosan kerülnek képernyőre azok az Európa-, és világszerte jegyzett sportesemények, melyek időről-időre milliókat ültetnek képernyő elé. Ibrahimovic, Totti, Pirlo, Roberto Carlos, Eto’o, Dzsudzsák, David Beckham, Thierry Henry, Kerzsakov, Kurányi és még sokan mások a SportKlub képernyőjén, nem beszélve a hazai kézi- és kosárlabda nagyágyúiról bizonyára izgalmas szezonról árulkodnak a nézőknek.” Nyilatkozta Enyedi Andás, a küllemében és tartalmában is megújult SportKlub-ot üzemeltető IKO Kábeltévé Kft. ügyvezető igazgatója.

A Serie A, azaz az olasz első osztályú labdarúgó-bajnokság a négy legnagyobb európai bajnokság egyike. 114 éve, 1898 óta rendezik meg, mai formájában az 1929/30-as szezon óta bonyolítják. A nemzetközi ismertségnek örvendő ligát azért tartják a világ egyik legerősebb pontvadászának, mert az olasz klubok összesen 39 európai trófeát gyűjtöttek be. Ebből 12 BL- , 11 Európa-liga- , 7 KEK-, és 9 Szuperkupa-győzelem. Emellett 31 alkalommal lettek ezüstérmesek ezen sorozatok vagy elődeik döntőjében.

A legjelentősebb európai kupasorozat, a Bajnokok Ligája döntőjébe olasz csapatok jutottak be legtöbb alkalommal, szám szerint 26-szor. A 12 BL- győzelemből a Milan hetet ért el (a többit a Juventus és az Inter), ezzel a Real Madrid mögött a második legeredményesebb egyesület a sorozat történetében.

Az ezekre a klubokra épülő olasz válogatott négyszeres világbajnok, legutóbb 2006-ban lett világelső.

Jelenleg négy magyar játékos tagja az élvonalbeli olasz gárda keretének: Rudolf Gergely és Tőzsér Dániel (Genoa), Laczkó Zsolt (Sampdoria) és Filkor Attila (Milan).

Az augusztus 25-én induló szezon valamennyi rangadóját, a fordulók előzeteseit és gólösszefoglalóit a SportKlubon tekinthetik meg. A nyitófordulóból a többi között a címvédő Juventus-Parma elleni összecsapást is a SportKlub adja.

A Ligue 1, azaz a francia első osztályú labdarúgó-bajnokság az egyik legnagyobb európai bajnokság, története 1932 óta íródik. A francia csapatok közül a Marseille 1993-ban BL-t, a Paris Saint-Germain 1996-ban KEK-et nyert.

Utóbbi most is meghatározó szereplője lesz a ligának, hisz a nyári átigazolási szezonban megszerezte a Milantól a svéd Zlatan Ibrahimovicot és a brazil Thiago Silvát. A PSG-n kívül a Lyonra, a Bordeaux-ra, a Marseille-re és a bajnoki címvédő Montpellier-re érdemes figyelni.

Augusztus 10-től a SportKlub képernyőjén lesznek láthatók a Ligue1 rangadók, a fordulók előzetesei és gólösszefoglalói, valamint a francia másodosztály (Ligue2) és a francia Ligakupa mérkőzései is.

A futballrajongók emellett továbbra is a SportKlubon követhetik figyelemmel az orosz futballbajnokság meccseit. Dzsudzsák Balázs, Koman Vladimir és Priskin Tamás miatt három magyar érdekeltségű csapatért szoríthatnak, de a Dinamón, a Kubany Krasznodaron és az Alanyija Vlagyikavkazon kívül a Zenit, a CSZKA , a Szpartak Moszkva és az Anzsi mérkőzéseit is megnézhetik.

És ha még mindig nem elég a futballsztárokból, csodálják meg Thierry Henryt és David Beckham játékát az MLS, az észak-amerikai futballbajnokság összecsapásain! A Los Angeles Galaxy, a New York Red Bulls és a többi amerikai csapat mostantól újra a SportKlubon.

További jó hír, hogy a jégkorongóriás SAPA Fehérvár AV19 csapattal további két évig folytatódik a SportKlub együttműködése. Az elmúlt évtizedek legjobbjai továbbra is az osztrák profiligában edződnek. A Volán hazai EBEL-meccseit, valamint valamennyi mérkőzés összefoglalóját kizárólag nálunk láthatják Léderer Ákos szakavatott kommentálásával.

Ezen kívül továbbra is a SportKlub-on lesz látható a magyar férfi és női kézilabda-bajnokság és -kupa, a kézilabda válogatottak valamennyi hazai mérkőzése, valamint a férfi és női kosárlabda-bajnokság is.

A mérkőzések időpontjairól a műsorújságokban és a SportKlub honlapján tájékozódhatnak.

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott