Ugrás a tartalomra

Tovább él a Zelka

Zelka logoA mintegy 34 ezer előfizetőt kiszolgáló zalaegerszegi analóg, digitális, internetes és IP telefonos fejállomást, valamint a hozzá optikán bekapcsolt 59 település teljes hálózatát adta el szeptember végén a Tarr Kft-nek a Zelka Zrt, ezzel azonban korántsem szűnt meg kábeltelevíziós szolgáltatása, egyéb tevékenységei pedig erősödnek a jövőben.

18 településen 16 fejállomással körülbelül 6 ezer előfizetőnek továbbra is a Zelka nyújtja a szolgáltatásokat, tájékoztatta Hírlevelet Dömők József vezérigazgató. A minden megmaradt településen működő analóg kábeltelevíziós fejállomáson kívül a nagyobb településeken optikai kábellel és pont-pont közötti mikrohullámú összeköttetéssel elérhetővé tették a szélessávú internetet és az IP-telefont. Ezeken a területeken idén decemberben és 2010 első negyedévében a digitális és HD-műsorellátás is megvalósul. A kis fejállomásokhoz tartozó területeken tovább bővül a műsorválaszték.

A társaság kábeltelevíziós fejlesztési terveik között szerepelnek még újabb optikai hálózatépítések, kisebb hálózatvásárlások. A jövőben viszont nagyobb mértékben támogatják a Zelka Zrt ipari profiljait, mint például a klíma- és szellőzéstechnika, hőcserélő rendszerek, napkollektorok, napelemek, vagyonvédelem, tűzjelzés, kártyás beléptető rendszerek, elektroakusztika, szervizmunkák és komplett szállodai rendszerek, valamint mindezek tervezése, kivitelezése és üzemeltetése.

A korábbi kábelhálózat jelentős részét érintő értékesítést Dömők József a következő szavakkal kommentálta: "A Zelka Zrt 45 tulajdonosából 80 százalék nyugdíjas vagy nyugdíj előtti korban van, akik valamilyen értékesítéssel többlet jövedelemhez akartak jutni. Ez az egyetlen lehetőség adódott, melynek az időpontja és az eladás körülményei, szereplői talán elsietve és rosszul lettek kiválasztva, ám ez a tulajdonosok többségének a döntése szerint alakult."

Címke

Like és megosztás

 
 

Önnek ajánlott